Zowat de helft van de Belgische bedrijven heeft plannen om volgend jaar een iPad of een andere tablet te gebruiken voor mobiele datadiensten. Dat type toestel vindt steeds meer zijn weg bij de ondernemingen. Vorig jaar was dat nog maar 21 procent. Opvallend is dat 41 procent van de bedrijven aangeeft dat werknemers hun eigen smartphone mogen gebruiken.

Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse enquête van Data News bij ruim 300 telecom- en it-verantwoordelijken van Belgische ondernemingen. Die werden door marktonderzoeker Heliview tussen 10 en 21 oktober telefonisch ondervraagd.

Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van mobiele datadiensten wordt steeds groter. Vorig jaar was dat nog 61 procent. Dit jaar groeit dat aandeel al naar 69 procent. Overigens verliest de Blackberry steeds meer terrein in dit segment. Slechts 44 procent van de respondenten geeft aan dat hij nog Blackberry-toestellen gebruikt (65% vorig jaar). De iPhone rukt steeds meer op bij ondernemingen, van 19 procent vorig jaar tot 36 procent vandaag.

Mobiele data zijn overigens de prioriteit volgend jaar voor 39 procent van de ondervraagden. Het mag niet verbazen dat dit gevolgd wordt door security en standaardisering (allebei 28%).

Belgacom blijft incontournable in de bedrijvenmarkt. Zowat zeven op de tien Belgische ondernemingen belt uitsluitend via Belgacom. Proximus blijft een stabiele 68 procent marktaandeel behouden. En ook voor datadiensten maakt bijna de helft van de bedrijven gebruik van het Belgacomnetwerk. Mobistar en Telenet zijn de enige concurrenten die een vuist maken.

De resultaten van de enquête staan vrijdag 2 december te lezen in Data News.

Zowat de helft van de Belgische bedrijven heeft plannen om volgend jaar een iPad of een andere tablet te gebruiken voor mobiele datadiensten. Dat type toestel vindt steeds meer zijn weg bij de ondernemingen. Vorig jaar was dat nog maar 21 procent. Opvallend is dat 41 procent van de bedrijven aangeeft dat werknemers hun eigen smartphone mogen gebruiken. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse enquête van Data News bij ruim 300 telecom- en it-verantwoordelijken van Belgische ondernemingen. Die werden door marktonderzoeker Heliview tussen 10 en 21 oktober telefonisch ondervraagd. Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van mobiele datadiensten wordt steeds groter. Vorig jaar was dat nog 61 procent. Dit jaar groeit dat aandeel al naar 69 procent. Overigens verliest de Blackberry steeds meer terrein in dit segment. Slechts 44 procent van de respondenten geeft aan dat hij nog Blackberry-toestellen gebruikt (65% vorig jaar). De iPhone rukt steeds meer op bij ondernemingen, van 19 procent vorig jaar tot 36 procent vandaag. Mobiele data zijn overigens de prioriteit volgend jaar voor 39 procent van de ondervraagden. Het mag niet verbazen dat dit gevolgd wordt door security en standaardisering (allebei 28%). Belgacom blijft incontournable in de bedrijvenmarkt. Zowat zeven op de tien Belgische ondernemingen belt uitsluitend via Belgacom. Proximus blijft een stabiele 68 procent marktaandeel behouden. En ook voor datadiensten maakt bijna de helft van de bedrijven gebruik van het Belgacomnetwerk. Mobistar en Telenet zijn de enige concurrenten die een vuist maken. De resultaten van de enquête staan vrijdag 2 december te lezen in Data News.