Iets meer dan 50 procent van de werknemers vindt dat het bedrijf een bedrag moet bieden voor smartphones en de keuze aan de werknemer moet laten.

Dat blijkt uit de enquête van Data News rond 'Consumerization of IT', die begin maart werd uitgevoerd bij 650 respondenten. Die intrede van consumententoestellen als smartphones en tablets in ondernemingen is een trend die niet meer te stoppen is, zo mocht ook blijken uit een rondetafeldebat dat Data News organiseerde met enkele cio's. Elk van hen worstelt nu vooral met de vraag hoe ze dat moeten aanpakken.

Een kleine greep uit de resultaten: 8 op de 10 werknemers beschikken over een smartphone, zo blijkt uit de enquête. Daarvan is 58,6 procent eigendom van de werkgever. Iets meer dan de helft van de bevraagden is vragende partij om zelf de toestellen te kunnen kiezen en aankopen.

45 procent van de werknemers heeft weet van een smartphonepolicy binnen zijn bedrijf. Maar een policy over tablets is nauwelijks ingeburgerd: 47,4 procent zegt expliciet dat die er niet is, nog eens 19,6 procent heeft er geen weet van.

Alle resultaten van de enquête, samen met het verslag van onze rondetafel, vindt u in onze ICT Guide.

Iets meer dan 50 procent van de werknemers vindt dat het bedrijf een bedrag moet bieden voor smartphones en de keuze aan de werknemer moet laten. Dat blijkt uit de enquête van Data News rond 'Consumerization of IT', die begin maart werd uitgevoerd bij 650 respondenten. Die intrede van consumententoestellen als smartphones en tablets in ondernemingen is een trend die niet meer te stoppen is, zo mocht ook blijken uit een rondetafeldebat dat Data News organiseerde met enkele cio's. Elk van hen worstelt nu vooral met de vraag hoe ze dat moeten aanpakken. Een kleine greep uit de resultaten: 8 op de 10 werknemers beschikken over een smartphone, zo blijkt uit de enquête. Daarvan is 58,6 procent eigendom van de werkgever. Iets meer dan de helft van de bevraagden is vragende partij om zelf de toestellen te kunnen kiezen en aankopen. 45 procent van de werknemers heeft weet van een smartphonepolicy binnen zijn bedrijf. Maar een policy over tablets is nauwelijks ingeburgerd: 47,4 procent zegt expliciet dat die er niet is, nog eens 19,6 procent heeft er geen weet van. Alle resultaten van de enquête, samen met het verslag van onze rondetafel, vindt u in onze ICT Guide.