Het Belgische it-bedrijfje Helios-IT gaat 20 Chinese brouwerijen uitrusten met zijn speciale erp-pakket voor de drankensector, Drink-IT. Eind vorig jaar werd Helios-IT overgenomen door de Deense informaticagroep Norriq.

Helios-IT legt zich voornamelijk toe op erp-pakketten, maar bouwt ook crm-toepassingen (zie dossier 'IT in de drankensector' in Data News). De onderneming gooit internationaal al een tijdje hoge ogen met Drink-IT, het eigen erp-pakket voor de drankensector op basis van Microsoft Dynamics. De Deense bierbrouwer Carlsberg bijvoorbeeld ging al in zee met Helios-IT voor India, Vietnam en nu dus ook China.

Carlsberg telt intussen een twintigtal middelgrote brouwerijen in het socialistische walhalla. Accountmanager drink solutions Wim Verwaest van Helios-IT verwacht om en bij de 250 gebruikers per site, en schat dat over drie jaar meer dan 5000 Chinese werknemers de toepassing zullen gebruiken. Voor de uitrol van Drink-IT in China krijgt Helios-IT hulp van een niet nader genoemde Amerikaanse distributiepartner.

"Carlsberg is ons product helemaal op de kaart aan het zetten in Azië", klinkt het enthousiast, "maar ook in Europa begint men ons goed te kennen. In eigen land is Duvel Moortgat een belangrijke afnemer van Drink-IT, en ook Heineken klopt regelmatig aan. Echte high-end brouwerijen zoals AB Inbev werken in hoofdzaak met SAP, maar de brouwerijen uit de middenmarkt schakelen volop over naar Microsoft Dynamics."

Enkele weken geleden nog werd Helios-IT overgenomen door het Deense Norriq, een informaticagroep die wil uitgroeien tot een Europese speler die zich toelegt op Microsoft-gesteunde producten voor de kmo-wereld.

Meer over het gebruik van ict in de drankensector leest in Data News van deze week.

Het Belgische it-bedrijfje Helios-IT gaat 20 Chinese brouwerijen uitrusten met zijn speciale erp-pakket voor de drankensector, Drink-IT. Eind vorig jaar werd Helios-IT overgenomen door de Deense informaticagroep Norriq. Helios-IT legt zich voornamelijk toe op erp-pakketten, maar bouwt ook crm-toepassingen (zie dossier 'IT in de drankensector' in Data News). De onderneming gooit internationaal al een tijdje hoge ogen met Drink-IT, het eigen erp-pakket voor de drankensector op basis van Microsoft Dynamics. De Deense bierbrouwer Carlsberg bijvoorbeeld ging al in zee met Helios-IT voor India, Vietnam en nu dus ook China. Carlsberg telt intussen een twintigtal middelgrote brouwerijen in het socialistische walhalla. Accountmanager drink solutions Wim Verwaest van Helios-IT verwacht om en bij de 250 gebruikers per site, en schat dat over drie jaar meer dan 5000 Chinese werknemers de toepassing zullen gebruiken. Voor de uitrol van Drink-IT in China krijgt Helios-IT hulp van een niet nader genoemde Amerikaanse distributiepartner. "Carlsberg is ons product helemaal op de kaart aan het zetten in Azië", klinkt het enthousiast, "maar ook in Europa begint men ons goed te kennen. In eigen land is Duvel Moortgat een belangrijke afnemer van Drink-IT, en ook Heineken klopt regelmatig aan. Echte high-end brouwerijen zoals AB Inbev werken in hoofdzaak met SAP, maar de brouwerijen uit de middenmarkt schakelen volop over naar Microsoft Dynamics." Enkele weken geleden nog werd Helios-IT overgenomen door het Deense Norriq, een informaticagroep die wil uitgroeien tot een Europese speler die zich toelegt op Microsoft-gesteunde producten voor de kmo-wereld. Meer over het gebruik van ict in de drankensector leest in Data News van deze week.