Microsoft-specialist Helios-IT uit Tremelo is overgenomen door het Deense Norriq. "De overname moet voor continuïteit zorgen. We kunnen blijven groeien.", vertelt Alex Vandereycken die ceo wordt.

Voor Norriq uit Glostrup bij Kopenhagen is het de eerste overname buiten Denemarken. Het heeft de voorbije achttien maanden al zes bedrijven overgenomen, stuk voor stuk partners van Microsoft. In totaal telt Norriq momenteel 300 it-medewerkers. Daar komen straks nog eens de 93 van Helios-IT bij. Dat stond dit jaar voor een omzet van bijna 11,5 miljoen euro en is zowel in België als in Nederland actief. Het is gespecialiseerd in Microsoft Dynamics, maar heeft een aantal opgemerkte oplossingen voor de automotive sector (onder andere Toyota, Mercedes, Opel) en de dranksector (ondermeer Heineken).

Helios-IT is tien jaar geleden opgericht en telt drie partners, Alex Vandereycken, Bert Van Dessel en Peter Moerman. Volgend jaar wordt het omgedoopt tot Norriq Belgium. Norriq, dat ook Ikea onder z'n klanten telt, wil verder blijven groeien en plant in de komende jaren een 50-tal overnames. "In België zitten er geen bijkomende overnames in de pijp. Wij willen verder organisch groeien en rekenen op zo'n 5 procent groei in 2009", vertelt Alex Vandereycken. "De schaalvergroting is nodig omdat we meer met internationale klanten werken."

Microsoft-specialist Helios-IT uit Tremelo is overgenomen door het Deense Norriq. "De overname moet voor continuïteit zorgen. We kunnen blijven groeien.", vertelt Alex Vandereycken die ceo wordt. Voor Norriq uit Glostrup bij Kopenhagen is het de eerste overname buiten Denemarken. Het heeft de voorbije achttien maanden al zes bedrijven overgenomen, stuk voor stuk partners van Microsoft. In totaal telt Norriq momenteel 300 it-medewerkers. Daar komen straks nog eens de 93 van Helios-IT bij. Dat stond dit jaar voor een omzet van bijna 11,5 miljoen euro en is zowel in België als in Nederland actief. Het is gespecialiseerd in Microsoft Dynamics, maar heeft een aantal opgemerkte oplossingen voor de automotive sector (onder andere Toyota, Mercedes, Opel) en de dranksector (ondermeer Heineken). Helios-IT is tien jaar geleden opgericht en telt drie partners, Alex Vandereycken, Bert Van Dessel en Peter Moerman. Volgend jaar wordt het omgedoopt tot Norriq Belgium. Norriq, dat ook Ikea onder z'n klanten telt, wil verder blijven groeien en plant in de komende jaren een 50-tal overnames. "In België zitten er geen bijkomende overnames in de pijp. Wij willen verder organisch groeien en rekenen op zo'n 5 procent groei in 2009", vertelt Alex Vandereycken. "De schaalvergroting is nodig omdat we meer met internationale klanten werken."