Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: je haalt je gsm uit je broekzak en ziet dat je per ongeluk iemand opgebeld hebt omdat je de toetsen vergeten te vergrendelen was.

De Brailleliga zorgt met de actie 'A Blind Call' niet voor een oplossing, maar wil het op die manier ongewild uitgegeven geld naar hun rekeningen doorsluizen.

Wie een naam heeft die met de eerste letter van het alfabet begint, kent het fenomeen maar al te goed. Je staat bovenaan in de adresboeken van de gsm's van je vrienden, familie en collega's, dus ben jij doorgaans de pineut als een van die gsm's ongewild aan het bellen slaat. De actie van de Brailleliga bestaat erin dat iedereen een nieuw contactpersoon toevoegt aan zijn of haar gsm, met de naam [A Blind Call] en daaronder het speciale nummer 070/22 22 60. Wanneer je vervolgens nog eens vergeet je toetsen van je gsm te vergrendelen, zal dit het eerste nummer zijn dat je gsm belt en steun je bijgevolg de blinde en slechtziende personen.

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: je haalt je gsm uit je broekzak en ziet dat je per ongeluk iemand opgebeld hebt omdat je de toetsen vergeten te vergrendelen was. De Brailleliga zorgt met de actie 'A Blind Call' niet voor een oplossing, maar wil het op die manier ongewild uitgegeven geld naar hun rekeningen doorsluizen. Wie een naam heeft die met de eerste letter van het alfabet begint, kent het fenomeen maar al te goed. Je staat bovenaan in de adresboeken van de gsm's van je vrienden, familie en collega's, dus ben jij doorgaans de pineut als een van die gsm's ongewild aan het bellen slaat. De actie van de Brailleliga bestaat erin dat iedereen een nieuw contactpersoon toevoegt aan zijn of haar gsm, met de naam [A Blind Call] en daaronder het speciale nummer 070/22 22 60. Wanneer je vervolgens nog eens vergeet je toetsen van je gsm te vergrendelen, zal dit het eerste nummer zijn dat je gsm belt en steun je bijgevolg de blinde en slechtziende personen.