Om mee te doen hoef je alleen maar de app uit de Play Store te downloaden en je telefoon aan de oplader te hangen. De app gaat dan helpen met het verzamelen en verwerken van data die onderzoek naar kanker ondersteunen.

Door middel van de app kun je een donatie doen in de vorm van MB's of wifi-data. Daarbij geef je aan naar welk type kanker je denkt dat er het best onderzoek gedaan kan worden. Terwijl je slaapt gaat je telefoon vervolgens aan het werk, waardoor kleine problemen opgelost kunnen worden die bijdragen aan het grotere geheel.

De onderzoekers lieten in een mail aan Mashable Australië weten dat wanneer de app 100.000 keer gedownload wordt, ze data 3.000 keer sneller kunnen verwerken dan nu het geval is. Bij 5 miljoen gebruikers wordt het proces 150.000 keer sneller gemaakt.

De app is enkel nog beschikbaar voor Android-telefoons. Hij is hier te downloaden in de Play Store.

Om mee te doen hoef je alleen maar de app uit de Play Store te downloaden en je telefoon aan de oplader te hangen. De app gaat dan helpen met het verzamelen en verwerken van data die onderzoek naar kanker ondersteunen. Door middel van de app kun je een donatie doen in de vorm van MB's of wifi-data. Daarbij geef je aan naar welk type kanker je denkt dat er het best onderzoek gedaan kan worden. Terwijl je slaapt gaat je telefoon vervolgens aan het werk, waardoor kleine problemen opgelost kunnen worden die bijdragen aan het grotere geheel.De onderzoekers lieten in een mail aan Mashable Australië weten dat wanneer de app 100.000 keer gedownload wordt, ze data 3.000 keer sneller kunnen verwerken dan nu het geval is. Bij 5 miljoen gebruikers wordt het proces 150.000 keer sneller gemaakt.De app is enkel nog beschikbaar voor Android-telefoons. Hij is hier te downloaden in de Play Store.