Normaal gezien wordt het helpdeskcontract voor de ict van de Waalse middelbare scholen - in het kader van het Cyberécole-contract uit 1998 - één dezer dagen gegund. De continuïteit van de dienstverlening zou verzekerd blijven door het Waalse ministerie voor Transport (MET).

Het komt vreselijk slecht uit, dat nieuwe contract, aangezien de middelbare scholen hun pc's in de aanloop van de examens de komende weken goed zullen kunnen gebruiken. Maar de betrokkenen waren allen op de hoogte van de deadline van 31 mei voor het helpdeskcontract van Cyberécole. De dienstverlening werd tot dusver gegarandeerd door Systemat, vanuit z'n kantoren in Lasne en de kantoren van het MET in Namen. Maar het MET heeft er zelf voor gekozen de helpdesk opnieuw in huis te halen. "Het MET heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en zou alles in het werk moeten stellen om in z'n opdracht te slagen", aldus Bernard Lescot, algemeen directeur van Systemat.

Het personeel van het MET heeft meegedraaid met de Systemat-ploeg om de materie te leren kennen, terwijl Systemat alle installaties ter beschikking stelt van het MET, in de hoop natuurlijk om de boel snel opnieuw te kunnen overnemen. De beslissing over het nieuwe helpdeskcontract wordt ergens midden-augustus verwacht, om bij het begin van het schooljaar volledig operationeel te zijn. Zowel Systemat als Econocom, Win, Apple en Computerland hebben hun offerte ingediend. Voorts staat Systemat op de lijst om het Cyberclasse-project binnen te rijven. Cyberclasse moet de Waalse schoolgebouwen verder informatiseren. Voor die deal valt de beslissing ergens midden-juni.

Voor de duidelijkheid: Cyberclasse is een contract dat het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap overspant. Het moet het Cyberécole-project uit 1998 vervangen, dat 20.000 behelsde voor het Waalse Gewest. Cyberclasse gaat voor 40.000 pc's, 3300 servers en bekabeling van 7000 lokalen. Momenteel is het bekabelingscontract al toegekend aan Fabricom GTI (21,2 miljoen euro) en het contract van 'actieve componenten' aan Computerland (3,4 miljoen euro). De totale waarde van het contract bedraagt 85 miljoen euro.

Normaal gezien wordt het helpdeskcontract voor de ict van de Waalse middelbare scholen - in het kader van het Cyberécole-contract uit 1998 - één dezer dagen gegund. De continuïteit van de dienstverlening zou verzekerd blijven door het Waalse ministerie voor Transport (MET). Het komt vreselijk slecht uit, dat nieuwe contract, aangezien de middelbare scholen hun pc's in de aanloop van de examens de komende weken goed zullen kunnen gebruiken. Maar de betrokkenen waren allen op de hoogte van de deadline van 31 mei voor het helpdeskcontract van Cyberécole. De dienstverlening werd tot dusver gegarandeerd door Systemat, vanuit z'n kantoren in Lasne en de kantoren van het MET in Namen. Maar het MET heeft er zelf voor gekozen de helpdesk opnieuw in huis te halen. "Het MET heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en zou alles in het werk moeten stellen om in z'n opdracht te slagen", aldus Bernard Lescot, algemeen directeur van Systemat. Het personeel van het MET heeft meegedraaid met de Systemat-ploeg om de materie te leren kennen, terwijl Systemat alle installaties ter beschikking stelt van het MET, in de hoop natuurlijk om de boel snel opnieuw te kunnen overnemen. De beslissing over het nieuwe helpdeskcontract wordt ergens midden-augustus verwacht, om bij het begin van het schooljaar volledig operationeel te zijn. Zowel Systemat als Econocom, Win, Apple en Computerland hebben hun offerte ingediend. Voorts staat Systemat op de lijst om het Cyberclasse-project binnen te rijven. Cyberclasse moet de Waalse schoolgebouwen verder informatiseren. Voor die deal valt de beslissing ergens midden-juni. Voor de duidelijkheid: Cyberclasse is een contract dat het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap overspant. Het moet het Cyberécole-project uit 1998 vervangen, dat 20.000 behelsde voor het Waalse Gewest. Cyberclasse gaat voor 40.000 pc's, 3300 servers en bekabeling van 7000 lokalen. Momenteel is het bekabelingscontract al toegekend aan Fabricom GTI (21,2 miljoen euro) en het contract van 'actieve componenten' aan Computerland (3,4 miljoen euro). De totale waarde van het contract bedraagt 85 miljoen euro.