Henk De Metsenaere richt 1k3 op, een bedrijf dat geënt is op SAP-oplossingen, maar vooral innovatie wil stimuleren.

Henk De Metsenaere, die zelf ook ruim 3 jaar bij SAP aan de slag was als verkoopsdirecteur voor de kmo-markt, pakt uit met 1k3. Dat wil oplossingen bieden voor SAP-gebruikers in de industrie. 1k3 staat voor 1,3kg, het gewicht van een gemiddelde hersenmassa bij de mens.

"We staan voor een combinatie van intelligentie en passie," vertelt De Metsenaere die medewekers wil aantrekken die ook kunnen participeren in het bedrijf. "We zijn SAP-centrisch, maar willen er innovatieve oplossingen rond brengen zoals cloud, mobility of embeded computing."

Henk De Metsenaere rekent op 50 tot 60 medewerkers tegen eind 2012. "Het wordt een mix van consultances met 5 tot 8 jaar SAP-ervaring én van net afgestuurde jongeren." Rond 1k3 kunnen nieuwe bedrijven ontstaan, maar 1k3 blijft wel de overkoepelende merknaam.

Henk De Metsenaere begon zijn loopbaan als account manager bij Siemens. Na zijn periode bij SAP werd hij managing director van InXites, eveneens gericht op SAP-oplossingen. Daar bleef hij net geen drie jaar. Na een korte sabbatical, waarbij hij samen met Hans Vets een fietstocht naar Santiago de Compostela ondernam, begint hij nu dus een eigen onderneming. De zetel komt in Mechelen.

Henk De Metsenaere richt 1k3 op, een bedrijf dat geënt is op SAP-oplossingen, maar vooral innovatie wil stimuleren. Henk De Metsenaere, die zelf ook ruim 3 jaar bij SAP aan de slag was als verkoopsdirecteur voor de kmo-markt, pakt uit met 1k3. Dat wil oplossingen bieden voor SAP-gebruikers in de industrie. 1k3 staat voor 1,3kg, het gewicht van een gemiddelde hersenmassa bij de mens. "We staan voor een combinatie van intelligentie en passie," vertelt De Metsenaere die medewekers wil aantrekken die ook kunnen participeren in het bedrijf. "We zijn SAP-centrisch, maar willen er innovatieve oplossingen rond brengen zoals cloud, mobility of embeded computing." Henk De Metsenaere rekent op 50 tot 60 medewerkers tegen eind 2012. "Het wordt een mix van consultances met 5 tot 8 jaar SAP-ervaring én van net afgestuurde jongeren." Rond 1k3 kunnen nieuwe bedrijven ontstaan, maar 1k3 blijft wel de overkoepelende merknaam. Henk De Metsenaere begon zijn loopbaan als account manager bij Siemens. Na zijn periode bij SAP werd hij managing director van InXites, eveneens gericht op SAP-oplossingen. Daar bleef hij net geen drie jaar. Na een korte sabbatical, waarbij hij samen met Hans Vets een fietstocht naar Santiago de Compostela ondernam, begint hij nu dus een eigen onderneming. De zetel komt in Mechelen.