Het Duitse concern Henkel, bekend van consumentenproducten als Fa, Pritt en Dixan, heeft een ict-outsourcingdeal van een half miljard bezegeld met Unisys, Accenture en IBM.

Volgens Henkel moet de deal de kosten verminderen en de kwaliteit van de diensten verhogen. De huidige it-contracten van het bedrijf lopen af in 2010/2011.

Unisys zal bij Henkel - ook in België uiteraard - instaan voor onder meer beheer en ondersteuning van computers en laptops, servicedesk en beveiliging. Het biedt de diensten aan in meer dan 16 talen.

Accenture krijgt de applicatieontwikkeling en het -onderhoud in handen. Daarvoor zet het een van de 'delivery centers' in Bangalore, India, in.

IBM zorgt voor de datacenterdiensten, vanuit Duitsland en de Verenigde Staten. Dat houdt onder meer het beheer in van servers, SAP, e-mail en het datacenter-LAN.

Het Duitse concern Henkel, bekend van consumentenproducten als Fa, Pritt en Dixan, heeft een ict-outsourcingdeal van een half miljard bezegeld met Unisys, Accenture en IBM. Volgens Henkel moet de deal de kosten verminderen en de kwaliteit van de diensten verhogen. De huidige it-contracten van het bedrijf lopen af in 2010/2011. Unisys zal bij Henkel - ook in België uiteraard - instaan voor onder meer beheer en ondersteuning van computers en laptops, servicedesk en beveiliging. Het biedt de diensten aan in meer dan 16 talen. Accenture krijgt de applicatieontwikkeling en het -onderhoud in handen. Daarvoor zet het een van de 'delivery centers' in Bangalore, India, in. IBM zorgt voor de datacenterdiensten, vanuit Duitsland en de Verenigde Staten. Dat houdt onder meer het beheer in van servers, SAP, e-mail en het datacenter-LAN.