Het Belux-filiaal van SAP moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Henri van der Vaeren krijgt immers de directeursstoel in Frankrijk.

Nicolas Sekkaki, die tot sinds januari 2010 de country manager was van SAP France, verlaat het bedrijf. Dat blijkt uit een interne mail die LeMondeInformatique.fr kon inkijken. Henri van der Vaeren, die in september 2010 aan boord kwam bij SAP als algemeen directeur voor de Belux-poot, wordt nu "gepromoveerd tot managing director voor Frankrijk" (sic).

Henri van der Vaeren, gehuwd en vader van drie dochters, studeerde aan de Solvay-school af als handelsingenieur. Hij startte in 1994 bij France Telecom Belux, maar bouwde zijn loopbaan vooral uit binnen de bedrijfsafdeling van Belgacom. Hij bleef er negen jaar tot hij in 2004 aangetrokken werd door Colt als managing director Benelux. In augustus 2006 kreeg hij een internationale functie en verhuisde hij naar Londen waar hij verantwoordelijk werd voor zeven landen, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en België.

Een opvolger voor van der Vaeren in ons land is er nog niet. Voorlopig wordt er in de Belux-regio een interimdirecteur aangesteld. Wie dat wordt, is nog niet officieel bekendgemaakt.

Update Bertrand Andries is nu ad interim benoemd tot algemeen directeur van SAP Belux. Dat in afwachting van een vaste benoeming waarvoor de selectieprocedure inmiddels is opgestart en hij, aldus SAP, een sterke kandidaat is. Andries (46), die de voorbije Field Services Director was bij SAP Belux, is al sinds 1997 actief bij SAP in diverse functies, van commerciële ontwikkeling over verkoop tot dienstverlening. Hij genoot een opleiding als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en behaalde een doctoraat in toegepaste wetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology en de KU Leuven. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen.

Het Belux-filiaal van SAP moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Henri van der Vaeren krijgt immers de directeursstoel in Frankrijk. Nicolas Sekkaki, die tot sinds januari 2010 de country manager was van SAP France, verlaat het bedrijf. Dat blijkt uit een interne mail die LeMondeInformatique.fr kon inkijken. Henri van der Vaeren, die in september 2010 aan boord kwam bij SAP als algemeen directeur voor de Belux-poot, wordt nu "gepromoveerd tot managing director voor Frankrijk" (sic). Henri van der Vaeren, gehuwd en vader van drie dochters, studeerde aan de Solvay-school af als handelsingenieur. Hij startte in 1994 bij France Telecom Belux, maar bouwde zijn loopbaan vooral uit binnen de bedrijfsafdeling van Belgacom. Hij bleef er negen jaar tot hij in 2004 aangetrokken werd door Colt als managing director Benelux. In augustus 2006 kreeg hij een internationale functie en verhuisde hij naar Londen waar hij verantwoordelijk werd voor zeven landen, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en België. Een opvolger voor van der Vaeren in ons land is er nog niet. Voorlopig wordt er in de Belux-regio een interimdirecteur aangesteld. Wie dat wordt, is nog niet officieel bekendgemaakt. Update Bertrand Andries is nu ad interim benoemd tot algemeen directeur van SAP Belux. Dat in afwachting van een vaste benoeming waarvoor de selectieprocedure inmiddels is opgestart en hij, aldus SAP, een sterke kandidaat is. Andries (46), die de voorbije Field Services Director was bij SAP Belux, is al sinds 1997 actief bij SAP in diverse functies, van commerciële ontwikkeling over verkoop tot dienstverlening. Hij genoot een opleiding als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en behaalde een doctoraat in toegepaste wetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology en de KU Leuven. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen.