Herman Smedts, die jarenlang general manager was van Philips Professional Systems en mede-oprichter van MediaNet Vlaanderen is afgelopen vrijdag plots overleden. Smedts was 60 jaar.

Herman Smedts overleed aan een hartaderbreuk. Hij was pas sinds twee jaar op brugpensioen. De licentiaat toegepaste economische wetenschappen begon zijn loopbaan bij de Kredietbank. Na zestien jaar stapte hij in 1987 over naar de uitgeverij De Tijd waar hij directeur was voor het elektronische aanbod. In 1992 ging hij aan de slag bij Philips waar hij al snel doorgroeide. Hij was er onder andere general manager van Philips Professional Systems.

Herman Smedts werd ook lid van de ondernemingsraad van Philips België. Hij stond aan de wieg van diverse initiatieven zoals Titan, het eerste platform voor digitale televisie, en het Belgian Broadband Platform. Hij was tevens de initiatiefnemer en huidig uitvoerend voorzitter van MediaNet Vlaanderen.

Herman Smedts, die jarenlang general manager was van Philips Professional Systems en mede-oprichter van MediaNet Vlaanderen is afgelopen vrijdag plots overleden. Smedts was 60 jaar. Herman Smedts overleed aan een hartaderbreuk. Hij was pas sinds twee jaar op brugpensioen. De licentiaat toegepaste economische wetenschappen begon zijn loopbaan bij de Kredietbank. Na zestien jaar stapte hij in 1987 over naar de uitgeverij De Tijd waar hij directeur was voor het elektronische aanbod. In 1992 ging hij aan de slag bij Philips waar hij al snel doorgroeide. Hij was er onder andere general manager van Philips Professional Systems. Herman Smedts werd ook lid van de ondernemingsraad van Philips België. Hij stond aan de wieg van diverse initiatieven zoals Titan, het eerste platform voor digitale televisie, en het Belgian Broadband Platform. Hij was tevens de initiatiefnemer en huidig uitvoerend voorzitter van MediaNet Vlaanderen.