De ongeveer 75 mensen aan boord van het vliegtuig moesten geëvacueerd worden, zo zei de woordvoerster van de vliegmaatschappij aan USA Today.

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorige maand wereldwijd teruggeroepen na gevallen van oververhitting van de batterij. Sinds zaterdag wordt het model opnieuw verkocht in Zuid-Korea, voorzien van nieuwe batterijen. In Europa zal dat vanaf 28 oktober het geval zijn.

In dit geval stond het toestel uit toen het begon te verhitten, aldus eigenaar Brian Green. Hij had het, zei hij aan The Verge, op 21 september ontvangen als een vervangtoestel. Er zat volgens hem zwarte sticker op, die aangaf dat de batterij veilig was. Hij gooide het verhitte toestel op de grond, waarna er een "dikke, groen-grijze, boze rook" uit te voorschijn kwam.

'Onderzoek'

Vorige maand gaf Samsung toe dat de telefoon die in augustus op de markt werd gebracht in brand kon vliegen tijdens het opladen. Verschillende vliegtuigmaatschappijen verboden hun passagiers daarop om het toestel aan boord te brengen.

Samsung liet in een verklaring weten niet te kunnen bevestigen dat het om een nieuwe Note 7 ging. Het bedrijf "zal de zaak onderzoeken".

(Belga/RR)

De ongeveer 75 mensen aan boord van het vliegtuig moesten geëvacueerd worden, zo zei de woordvoerster van de vliegmaatschappij aan USA Today. De Samsung Galaxy Note 7 werd vorige maand wereldwijd teruggeroepen na gevallen van oververhitting van de batterij. Sinds zaterdag wordt het model opnieuw verkocht in Zuid-Korea, voorzien van nieuwe batterijen. In Europa zal dat vanaf 28 oktober het geval zijn. In dit geval stond het toestel uit toen het begon te verhitten, aldus eigenaar Brian Green. Hij had het, zei hij aan The Verge, op 21 september ontvangen als een vervangtoestel. Er zat volgens hem zwarte sticker op, die aangaf dat de batterij veilig was. Hij gooide het verhitte toestel op de grond, waarna er een "dikke, groen-grijze, boze rook" uit te voorschijn kwam. Vorige maand gaf Samsung toe dat de telefoon die in augustus op de markt werd gebracht in brand kon vliegen tijdens het opladen. Verschillende vliegtuigmaatschappijen verboden hun passagiers daarop om het toestel aan boord te brengen. Samsung liet in een verklaring weten niet te kunnen bevestigen dat het om een nieuwe Note 7 ging. Het bedrijf "zal de zaak onderzoeken".(Belga/RR)