Het belangrijkste Waalse ict-dienstenbedrijf NRB denkt aan herstructureren nu er 8,5 miljoen euro bespaard moet worden. Het is nog gissen naar het aantal arbeidsplaatsen dat daarbij verloren kan gaan.

Bij NRB werken 600 informatici. Het bedrijf draaide in 2008 een omzet van 134 miljoen euro. NRB staat bekend als de historische partner van Ethias in Luik, maar werkt ook voor tal van regionele en plaatselijke overheidsinstellingen binnen het Waalse gewest.

Eind vorig jaar bestelde NRB een studie bij McKinsey om de duurzaamheid van het bedrijf na te gaan. Uit dat document blijkt nu dat het ict-dienstenbedrijf 8,5 miljoen euro moet besparen op de kosten.

Al van eind november vrezen de vakbonden dat er geraakt zal worden aan sociale verworvenheden. Terwijl het bedrijf vorig jaar nog winst kon optekenen, en het zakencijfer stabiel blijft in moeilijke tijden.

Intussen liggen er verschillende scenario's op tafel. Naast een herstructurering wordt er bijvoorbeeld ook gedacht aan een samensmelting met Adinfo, een ander Waals ict-dienstenbedrijf. Vraag is in hoeverre Dexia, dat meerderheidsaandeelhouder is van Adinfo, wil meegaan in dat verhaal.

Het belangrijkste Waalse ict-dienstenbedrijf NRB denkt aan herstructureren nu er 8,5 miljoen euro bespaard moet worden. Het is nog gissen naar het aantal arbeidsplaatsen dat daarbij verloren kan gaan. Bij NRB werken 600 informatici. Het bedrijf draaide in 2008 een omzet van 134 miljoen euro. NRB staat bekend als de historische partner van Ethias in Luik, maar werkt ook voor tal van regionele en plaatselijke overheidsinstellingen binnen het Waalse gewest. Eind vorig jaar bestelde NRB een studie bij McKinsey om de duurzaamheid van het bedrijf na te gaan. Uit dat document blijkt nu dat het ict-dienstenbedrijf 8,5 miljoen euro moet besparen op de kosten. Al van eind november vrezen de vakbonden dat er geraakt zal worden aan sociale verworvenheden. Terwijl het bedrijf vorig jaar nog winst kon optekenen, en het zakencijfer stabiel blijft in moeilijke tijden. Intussen liggen er verschillende scenario's op tafel. Naast een herstructurering wordt er bijvoorbeeld ook gedacht aan een samensmelting met Adinfo, een ander Waals ict-dienstenbedrijf. Vraag is in hoeverre Dexia, dat meerderheidsaandeelhouder is van Adinfo, wil meegaan in dat verhaal.