Aura, zo heet het Trojaans paard waarmee Avaya multinationals wil binnendringen. Die kunnen met deze SIP-gebaseerde router de telefooncentrales van verschillende leveranciers verbinden.

De Amerikaanse Federal Reserve Bank, HP en de Australian National University zijn bij de eerste referenties. In België verschijnt de oplossing eind mei op de markt. "Multinationals hebben wegens allerlei overnames apparatuur van verschillende leveranciers in hun netwerk staan. Die pbx'en kunnen rechtstreeks met het centrale Aura-platform gelinkt worden," vertelt Erik Van Ley, consulting system engineer unified communications. Er zijn al testen gedaan met apparatuur van onder andere Cisco, Siemens, Alcatel, Nortel en Aastra.

De Aura bevat tevens standaard presence, video- en webtoepassingen. Het ding biedt tevens de mogelijkheid tot policy based routing waarbij je bepaalde applicaties beperkt tot een zekere doelgroep. "Eigenlijk is het een IMS-systeem (IP Multimedia Subsystem) zoals dat door telecomoperatoren gebruikt wordt, maar dan aangepast aan bedrijven," vertelt Avaya managing director voor België, Alain Huys die deze oplossing als een Trojaans paard bestempelt voor Avaya. De Aura is vooral bedoeld voor grotere ondernemingen. Avaya, dat volledig voor het indirecte kanaal gekozen heeft, zal deze oplossing aanbieden via it-spelers zoals HP en IBM en andere.

Aura, zo heet het Trojaans paard waarmee Avaya multinationals wil binnendringen. Die kunnen met deze SIP-gebaseerde router de telefooncentrales van verschillende leveranciers verbinden. De Amerikaanse Federal Reserve Bank, HP en de Australian National University zijn bij de eerste referenties. In België verschijnt de oplossing eind mei op de markt. "Multinationals hebben wegens allerlei overnames apparatuur van verschillende leveranciers in hun netwerk staan. Die pbx'en kunnen rechtstreeks met het centrale Aura-platform gelinkt worden," vertelt Erik Van Ley, consulting system engineer unified communications. Er zijn al testen gedaan met apparatuur van onder andere Cisco, Siemens, Alcatel, Nortel en Aastra. De Aura bevat tevens standaard presence, video- en webtoepassingen. Het ding biedt tevens de mogelijkheid tot policy based routing waarbij je bepaalde applicaties beperkt tot een zekere doelgroep. "Eigenlijk is het een IMS-systeem (IP Multimedia Subsystem) zoals dat door telecomoperatoren gebruikt wordt, maar dan aangepast aan bedrijven," vertelt Avaya managing director voor België, Alain Huys die deze oplossing als een Trojaans paard bestempelt voor Avaya. De Aura is vooral bedoeld voor grotere ondernemingen. Avaya, dat volledig voor het indirecte kanaal gekozen heeft, zal deze oplossing aanbieden via it-spelers zoals HP en IBM en andere.