Doordat drones steeds gebruiksvriendelijker worden zijn ze ook beter in het vervangen van mensen, blijkt uit onderzoek van PwC. Er werd daarbij een analyse gemaakt van de kosten op arbeid en diensten in commerciële markten die vervangen kunnen worden door drones.

Infrastructuur heeft het meest aan drones met een totale waarde van 45 miljard dollar. Bemande vliegtuigen worden al veel gebruikt voor het besproeien van gewassen en drones zouden ook hier een prima oplossing kunnen zijn. Die sector heeft een potentieel van 32 miljard dollar. De top 3 van sectoren waar drones echt iets kunnen betekenen wordt volbracht met de transportsector met een totale waarde van 13 miljard dollar.

Infographic: The Industries Where Drones Could Really Take Off | Statista

(WK)

Doordat drones steeds gebruiksvriendelijker worden zijn ze ook beter in het vervangen van mensen, blijkt uit onderzoek van PwC. Er werd daarbij een analyse gemaakt van de kosten op arbeid en diensten in commerciële markten die vervangen kunnen worden door drones. Infrastructuur heeft het meest aan drones met een totale waarde van 45 miljard dollar. Bemande vliegtuigen worden al veel gebruikt voor het besproeien van gewassen en drones zouden ook hier een prima oplossing kunnen zijn. Die sector heeft een potentieel van 32 miljard dollar. De top 3 van sectoren waar drones echt iets kunnen betekenen wordt volbracht met de transportsector met een totale waarde van 13 miljard dollar.(WK)