Dat blijkt uit onderzoek van Gartner.

Zoals de grafiek hieronder illustreert is dat niet altijd zo geweest. In 2010 waren Android en iOS nog maar goed voor 40 procent van de wereldwijd smartphonemarkt. Toen telden Nokia's Symbian en BlackBerry nog mee. Het marktaandeel van Microsoft was nog 4,2 procent in dat jaar.

Symbian is nu al lang uitgestorven en BlackBerry stapt nu ook over op Android, terwijl Microsoft probeert om met Windows 10 een voet tussen de deur te krijgen bij de professionele gebruikers. Of ze daar een kans mee maken valt te betwijfelen, wanneer je de grafiek bestudeert.

Infographic: The Smartphone Platform War Is Over | Statista

(WK)

Dat blijkt uit onderzoek van Gartner.Zoals de grafiek hieronder illustreert is dat niet altijd zo geweest. In 2010 waren Android en iOS nog maar goed voor 40 procent van de wereldwijd smartphonemarkt. Toen telden Nokia's Symbian en BlackBerry nog mee. Het marktaandeel van Microsoft was nog 4,2 procent in dat jaar.Symbian is nu al lang uitgestorven en BlackBerry stapt nu ook over op Android, terwijl Microsoft probeert om met Windows 10 een voet tussen de deur te krijgen bij de professionele gebruikers. Of ze daar een kans mee maken valt te betwijfelen, wanneer je de grafiek bestudeert.(WK)