HP onderzocht de top tien van de bestverkochte beveiligingsproducten voor in huis, zoals beveiligingscamera's en bewegingsdetectoren. Het bedrijf kwam tot de conclusie dat alle geteste producten kwetsbaarheden bevatten, waaronder problemen met authenticatie en encryptie. Dat blijkt uit een rapport van HP, opgepikt door The Register.

Geen sterk wachtwoord

Zo vereisten geen van de beveiligingsmiddelen het gebruik van een sterk wachtwoord. Ook bood geen van de apparaten een mogelijkheid een twee-factor-authenticatie te gebruiken, en dat terwijl ze allemaal van op afstand via internet te bedienen zijn en uit te lezen zijn met een mobiele app of webinterface.

'Persoonlijke informatie wordt verzameld'

Ook verzamelde alle geteste apparatuur op een bepaalde manier persoonlijke informatie, zoals namen, adressen, geboortedata, telefoonnummers en in één geval zelfs creditcardgegevens.

Volgens HP wil de industrie te graag snel inspelen op de ontluikende markt Internet of Things-markt, en heeft ze daardoor meer aandacht voor time-to-market en gebruikservaring dan voor beveiliging.

Bron: Automatiseringgids

HP onderzocht de top tien van de bestverkochte beveiligingsproducten voor in huis, zoals beveiligingscamera's en bewegingsdetectoren. Het bedrijf kwam tot de conclusie dat alle geteste producten kwetsbaarheden bevatten, waaronder problemen met authenticatie en encryptie. Dat blijkt uit een rapport van HP, opgepikt door The Register.Geen sterk wachtwoord Zo vereisten geen van de beveiligingsmiddelen het gebruik van een sterk wachtwoord. Ook bood geen van de apparaten een mogelijkheid een twee-factor-authenticatie te gebruiken, en dat terwijl ze allemaal van op afstand via internet te bedienen zijn en uit te lezen zijn met een mobiele app of webinterface. 'Persoonlijke informatie wordt verzameld'Ook verzamelde alle geteste apparatuur op een bepaalde manier persoonlijke informatie, zoals namen, adressen, geboortedata, telefoonnummers en in één geval zelfs creditcardgegevens. Volgens HP wil de industrie te graag snel inspelen op de ontluikende markt Internet of Things-markt, en heeft ze daardoor meer aandacht voor time-to-market en gebruikservaring dan voor beveiliging. Bron: Automatiseringgids