Mensen hebben namelijk de gewoonte om wachtwoorden voor meerdere sites te gebruiken. Dat is handig, omdat ze minder hoeven te onthouden, maar cybercriminelen weten dat en kunnen proberen ook op andere sites in te loggen.

Kaspersky waarschuwde vorige maand al dat het verstandig is om uw LinkedIn-wachtwoord aan te passen en op de website haveibeenpwned.comis nu na te gaan of uw gegevens bij een van de hacks zaten, maar dit biedt geen honderd procent garantie. Daarom is dit het beste moment om alle wachtwoorden te wijzigen - iets dat al verstandig is om periodiek te doen.

De cyberdiefstal zou het werk zijn van de Russische hacker 'Peace'. Die heeft mogelijk ook honderd miljoen gegevens gestolen van VKontakte, de Russische variant van Facebook.

(Belga/WK)

Mensen hebben namelijk de gewoonte om wachtwoorden voor meerdere sites te gebruiken. Dat is handig, omdat ze minder hoeven te onthouden, maar cybercriminelen weten dat en kunnen proberen ook op andere sites in te loggen. Kaspersky waarschuwde vorige maand al dat het verstandig is om uw LinkedIn-wachtwoord aan te passen en op de website haveibeenpwned.comis nu na te gaan of uw gegevens bij een van de hacks zaten, maar dit biedt geen honderd procent garantie. Daarom is dit het beste moment om alle wachtwoorden te wijzigen - iets dat al verstandig is om periodiek te doen. De cyberdiefstal zou het werk zijn van de Russische hacker 'Peace'. Die heeft mogelijk ook honderd miljoen gegevens gestolen van VKontakte, de Russische variant van Facebook. (Belga/WK)