Greenpeace bedankt Steve Jobs dat de nieuwe iPods vrij zijn van schadelijke toxische stoffen. "Nu nog de iPhone en de Macs", voegt het er wel aan toe.

Komt het dan toch nog goed tussen Greenpeace en Apple? In [het verleden] vielen er [wel eens] harde woorden tussen beide partijen, maar meteen na de introductie van de nieuwe iPods repte de milieuwatcher zich wel om de topman van Apple te feliciteren. De nieuwe iPods zijn voor het eerst helemaal vrij van schadelijke stoffen zoals PVC en BFR. Ook het gebruik van glas zonder arseen, wordt door Greenpeace warm onthaald.

Maar Greenpeace voegt er langs de andere kant wel fijntjes aan toe dat de iPhones en iMacs nog steeds niet 'groen' zijn. De organisatie hoopt dat "de nieuwe iPods een teaser zijn" en dat er "nog meer van hetzelfde komt bij nieuwe versies van de iPhone en Macs."

Overigens maakt Greenpeace van de gelegenheid ook gebruik om te benadrukken dat 'groene' toestellen niet per definitie duurder hoeven te zijn. Want zijn dit niet de goedkoopste iPods ooit?

Greenpeace bedankt Steve Jobs dat de nieuwe iPods vrij zijn van schadelijke toxische stoffen. "Nu nog de iPhone en de Macs", voegt het er wel aan toe. Komt het dan toch nog goed tussen Greenpeace en Apple? In [het verleden] vielen er [wel eens] harde woorden tussen beide partijen, maar meteen na de introductie van de nieuwe iPods repte de milieuwatcher zich wel om de topman van Apple te feliciteren. De nieuwe iPods zijn voor het eerst helemaal vrij van schadelijke stoffen zoals PVC en BFR. Ook het gebruik van glas zonder arseen, wordt door Greenpeace warm onthaald. Maar Greenpeace voegt er langs de andere kant wel fijntjes aan toe dat de iPhones en iMacs nog steeds niet 'groen' zijn. De organisatie hoopt dat "de nieuwe iPods een teaser zijn" en dat er "nog meer van hetzelfde komt bij nieuwe versies van de iPhone en Macs." Overigens maakt Greenpeace van de gelegenheid ook gebruik om te benadrukken dat 'groene' toestellen niet per definitie duurder hoeven te zijn. Want zijn dit niet de goedkoopste iPods ooit?