Uit onderzoek door consultancybedrijf PwC in Nederland blijkt dat 'het nieuwe werken' (telewerken, thuiswerken) het land jaarlijks miljarden kan opleveren, vooral op vlak van reistijd.

Als in 2015 20 procent van de (Nederlandse) werkende bevolking een dag in de week thuis werkt, dan scheelt dat jaarlijks ongeveer 180.000 auto's, en dat zou 2 miljard euro moeten opleveren. Blijft men nog een dag extra in de week thuis, dan wordt dat al 3 miljard euro. PwC heeft in die berekening van de bespaarde kosten de daling van de hoeveelheid files, luchtverontreiniging en verkeersslachtoffers meegenomen.

Voor bedrijven betekent het thuiswerken dat de productiviteit en efficiëntie van de medewerkers stijgt. Er is bovendien minder kantoorruimte nodig, waardoor ook daar kosten worden bespaard. Maar uit een peiling onder 5000 werknemers in bedrijven die met het nieuwe werken zijn begonnen, blijkt dat iets minder dan de helft van hen hierover positief is. Mensen vragen zich vooral af of het voor hun functie wel mogelijk is om geheel thuis te werken en zij willen hier duidelijke afspraken over maken met hun werkgever. Het thuiswerken mag dan wel de efficiëntie doen toenemen, tegelijkertijd komen er ook risico's bij kijken zoals overwerk. Ook missen sommige mensen de omgang met collega's.

In samenwerking met Computable

Uit onderzoek door consultancybedrijf PwC in Nederland blijkt dat 'het nieuwe werken' (telewerken, thuiswerken) het land jaarlijks miljarden kan opleveren, vooral op vlak van reistijd. Als in 2015 20 procent van de (Nederlandse) werkende bevolking een dag in de week thuis werkt, dan scheelt dat jaarlijks ongeveer 180.000 auto's, en dat zou 2 miljard euro moeten opleveren. Blijft men nog een dag extra in de week thuis, dan wordt dat al 3 miljard euro. PwC heeft in die berekening van de bespaarde kosten de daling van de hoeveelheid files, luchtverontreiniging en verkeersslachtoffers meegenomen. Voor bedrijven betekent het thuiswerken dat de productiviteit en efficiëntie van de medewerkers stijgt. Er is bovendien minder kantoorruimte nodig, waardoor ook daar kosten worden bespaard. Maar uit een peiling onder 5000 werknemers in bedrijven die met het nieuwe werken zijn begonnen, blijkt dat iets minder dan de helft van hen hierover positief is. Mensen vragen zich vooral af of het voor hun functie wel mogelijk is om geheel thuis te werken en zij willen hier duidelijke afspraken over maken met hun werkgever. Het thuiswerken mag dan wel de efficiëntie doen toenemen, tegelijkertijd komen er ook risico's bij kijken zoals overwerk. Ook missen sommige mensen de omgang met collega's. In samenwerking met Computable