Ding gaat ook weg bij het Chinese moederbedrijf LeEco waarvan hij een van de oprichters is, schrijft The Verge. Geruchten dat Ding bij branchegenoot NextEV aan de slag gaat zijn niet bevestigd. Officieel had Faraday Future geen algemeen directeur, maar Ding zou het bedrijf vanuit LeEco onder zijn hoede hebben.

Het geheimzinnige Faraday Future wil de strijd met Tesla aan gaan in de markt van elektrische auto's. Het bedrijf toonde tot nu toe alleen een conceptcar - die wat weg heeft van de Batmobile - met 1.000 pk. Naast het vermogen was de modulaire opbouw ook interessant, maar die wagen werd een jaar geleden gepresenteerd en sindsdien is het behoorlijk stil rond Faraday Future. Volgens de planning volgt er begin januari wel een eerste productiemodel.

Slecht nieuws

De afgelopen maanden komt er echter steeds meer slecht nieuws over het bedrijf naar buiten. Zo zou er geldgebrek zijn en verlieten vorige week commercieel directeur Marco Mattiacci en vicepresident productmarketing en groei Jörg Sommer het bedrijf. Beiden hadden uitgebreide ervaring in de auto-industrie.

Ondertussen zit de concurrentie niet stil. Het eveneens Chinese NextEV presenteerde in november een eigen sportwagen en het merk NIO. Onder die naam wil dat bedrijf elektrische auto's op de markt gaan brengen.

Ding gaat ook weg bij het Chinese moederbedrijf LeEco waarvan hij een van de oprichters is, schrijft The Verge. Geruchten dat Ding bij branchegenoot NextEV aan de slag gaat zijn niet bevestigd. Officieel had Faraday Future geen algemeen directeur, maar Ding zou het bedrijf vanuit LeEco onder zijn hoede hebben.Het geheimzinnige Faraday Future wil de strijd met Tesla aan gaan in de markt van elektrische auto's. Het bedrijf toonde tot nu toe alleen een conceptcar - die wat weg heeft van de Batmobile - met 1.000 pk. Naast het vermogen was de modulaire opbouw ook interessant, maar die wagen werd een jaar geleden gepresenteerd en sindsdien is het behoorlijk stil rond Faraday Future. Volgens de planning volgt er begin januari wel een eerste productiemodel.Slecht nieuwsDe afgelopen maanden komt er echter steeds meer slecht nieuws over het bedrijf naar buiten. Zo zou er geldgebrek zijn en verlieten vorige week commercieel directeur Marco Mattiacci en vicepresident productmarketing en groei Jörg Sommer het bedrijf. Beiden hadden uitgebreide ervaring in de auto-industrie.Ondertussen zit de concurrentie niet stil. Het eveneens Chinese NextEV presenteerde in november een eigen sportwagen en het merk NIO. Onder die naam wil dat bedrijf elektrische auto's op de markt gaan brengen.