Voor de functie van it-directeur van het Waals Gewest duikt na lang gepalaver eindelijk een naam op. Thierry Bertrand staat voorlopig bovenaan de ranglijst van het selectiecomité.

Bertrand was in een vorig leven directeur informatica van het ministerie van het Waals Gewest. Sinds de fusie met het ministerie van infrastructuur en transport is hij directeur softwareoplossingen en projecten van de nieuwe SPW (service public wallon).

Voorlopig dus, want er moeten nog een aantal hindernissen genomen worden. Zo is er verzet mogelijk door de niet-gekozen kandidaten (en dat zou voor 2 van de 3 al het geval zijn). Het selectiecomité moet een definitieve ranglijst opstellen en die voorleggen aan de Waalse regering die zich op haar beurt moet uitspreken.

Dat moet voor elke etappe gebeuren binnen de wettelijke termijnen en gezien de op stapel staande verkiezingen zal dat allicht niet zo heel lang op zich laten wachten.

Voor de functie van it-directeur van het Waals Gewest duikt na lang gepalaver eindelijk een naam op. Thierry Bertrand staat voorlopig bovenaan de ranglijst van het selectiecomité. Bertrand was in een vorig leven directeur informatica van het ministerie van het Waals Gewest. Sinds de fusie met het ministerie van infrastructuur en transport is hij directeur softwareoplossingen en projecten van de nieuwe SPW (service public wallon). Voorlopig dus, want er moeten nog een aantal hindernissen genomen worden. Zo is er verzet mogelijk door de niet-gekozen kandidaten (en dat zou voor 2 van de 3 al het geval zijn). Het selectiecomité moet een definitieve ranglijst opstellen en die voorleggen aan de Waalse regering die zich op haar beurt moet uitspreken. Dat moet voor elke etappe gebeuren binnen de wettelijke termijnen en gezien de op stapel staande verkiezingen zal dat allicht niet zo heel lang op zich laten wachten.