Nog voor het HPE Discover-event goed en wel op gang getrokken is, wordt het al duidelijk dat 'hybrid it' het thema is. Hybrid, zoals in een mix van traditionele en legacy 'on premise' apparatuur met clouddiensten, maar ook zoals in een mix van public, private en managed cloud.

"Van onze vier grote speerpunten is hybride infrastructuur onze belangrijkste 'transformational area', want dit is precies wat onze klanten willen", maakte Bill Hilf, general manager van de HPE-clouddivisie, vandaag duidelijk. "The move to hybrid is real. Aan ons om klanten te helpen de juiste mix van cloud en non-cloud te vinden, en aan ons om voor een managementlaag te zorgen", verduidelijkt Hilf zijn mission statement.

Azure voor public cloud

Met Microsoft heeft HPE een "preferred relationship". Voor de public cloud verkiest HPE het Azure-aanbod van Microsoft. Omgekeerd geldt het dat HPE de geprefereerde partner van Microsoft is om infrastructuur en diensten aan te bieden die gebruik maken van de hybrid cloud oplossingen van Microsoft. Een grote verrassing is dit nieuws niet. Enige tijd geleden raakte al bekend dat HP de stekker uit de eigen public cloud trekt, waarna Microsoft Azure al snel opdook. Detail: Bill Hilf was verantwoordelijk voor Azure voor hij van Microsoft naar HP overstapte.

Een eerste concrete oplossing wordt de HPE Hyper-Converged 250 voor Microsoft Cloud Platform System Standard: het samenbrengen van de ProLiant-servertechnologie met Azure-cloud. Ook rond andere aspecten als lifecycle management, big data en security gaan HPE en Microsoft nauw samenwerken. HPE is ook van plan om 5.000 Azure cloudarchitecten te certifiëren.

Even later maakte Hilf wel duidelijk dat HPE ook expertise in huis heeft rond AWS, OpenStack,VMware en RedHat en dat "strategische partners" meer dan ooit aan de orde zijn. Of hoe HPE duidelijk maakt dat het ook na de split van het bedrijf een stevige enterprise-speler blijft.

Nog voor het HPE Discover-event goed en wel op gang getrokken is, wordt het al duidelijk dat 'hybrid it' het thema is. Hybrid, zoals in een mix van traditionele en legacy 'on premise' apparatuur met clouddiensten, maar ook zoals in een mix van public, private en managed cloud."Van onze vier grote speerpunten is hybride infrastructuur onze belangrijkste 'transformational area', want dit is precies wat onze klanten willen", maakte Bill Hilf, general manager van de HPE-clouddivisie, vandaag duidelijk. "The move to hybrid is real. Aan ons om klanten te helpen de juiste mix van cloud en non-cloud te vinden, en aan ons om voor een managementlaag te zorgen", verduidelijkt Hilf zijn mission statement.Azure voor public cloudMet Microsoft heeft HPE een "preferred relationship". Voor de public cloud verkiest HPE het Azure-aanbod van Microsoft. Omgekeerd geldt het dat HPE de geprefereerde partner van Microsoft is om infrastructuur en diensten aan te bieden die gebruik maken van de hybrid cloud oplossingen van Microsoft. Een grote verrassing is dit nieuws niet. Enige tijd geleden raakte al bekend dat HP de stekker uit de eigen public cloud trekt, waarna Microsoft Azure al snel opdook. Detail: Bill Hilf was verantwoordelijk voor Azure voor hij van Microsoft naar HP overstapte.Een eerste concrete oplossing wordt de HPE Hyper-Converged 250 voor Microsoft Cloud Platform System Standard: het samenbrengen van de ProLiant-servertechnologie met Azure-cloud. Ook rond andere aspecten als lifecycle management, big data en security gaan HPE en Microsoft nauw samenwerken. HPE is ook van plan om 5.000 Azure cloudarchitecten te certifiëren.Even later maakte Hilf wel duidelijk dat HPE ook expertise in huis heeft rond AWS, OpenStack,VMware en RedHat en dat "strategische partners" meer dan ooit aan de orde zijn. Of hoe HPE duidelijk maakt dat het ook na de split van het bedrijf een stevige enterprise-speler blijft.