Hewlett-Packard (HP) gaat 6.400 bijkomende jobs wegsnijden. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend na de presentatie van de tweedekwartaalresultaten.

In de maanden februari tot april maakte HP 17 procent minder winst dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder - een resultaat dat evenwel in de lijn van de verwachtingen ligt.

De winst van HP viel in het eind april afgesloten kwartaal terug tot 1,7 miljard dollar (1,25 miljard euro), tegenover 2,1 miljard dollar een jaar eerder. De omzet in het tweede kwartaal liep terug met 3 procent tot 27,4 miljard dollar. Vooral de verkoop van pc's en printers zou klappen gekregen hebben.

Desondanks slaagde HP erin te voldoen aan de verwachtingen van analisten. Dat is in niet geringe mate te danken aan de aankondiging dat het 6.400 bijkomende banen zal schrappen. In welke afdelingen die banen zouden sneuvelen, maakte HP niet bekend.

Sinds de overname van IT-dienstenleverancier EDS in augustus vorig jaar, snoeide HP al duizenden banen weg.

Bron: Belga

Hewlett-Packard (HP) gaat 6.400 bijkomende jobs wegsnijden. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend na de presentatie van de tweedekwartaalresultaten. In de maanden februari tot april maakte HP 17 procent minder winst dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder - een resultaat dat evenwel in de lijn van de verwachtingen ligt. De winst van HP viel in het eind april afgesloten kwartaal terug tot 1,7 miljard dollar (1,25 miljard euro), tegenover 2,1 miljard dollar een jaar eerder. De omzet in het tweede kwartaal liep terug met 3 procent tot 27,4 miljard dollar. Vooral de verkoop van pc's en printers zou klappen gekregen hebben. Desondanks slaagde HP erin te voldoen aan de verwachtingen van analisten. Dat is in niet geringe mate te danken aan de aankondiging dat het 6.400 bijkomende banen zal schrappen. In welke afdelingen die banen zouden sneuvelen, maakte HP niet bekend. Sinds de overname van IT-dienstenleverancier EDS in augustus vorig jaar, snoeide HP al duizenden banen weg. Bron: Belga