Zeker 2070 mensen stierven toen duizenden pelgrims in september vorig jaar samendrongen op een loopbrug in de buurt van de islamitische heilige stad Mekka. Het was het hoogste aantal doden op de jaarlijkse bedevaart sinds 1990. Het dodental is gebaseerd op cijfers van slachtoffers die door verschillende landen zijn gerepatrieerd. Saudi-Arabië zelf houdt het dodental op 'slechts' zevenhonderd.

De elektronische armband bevat persoonlijke en medische informatie die de autoriteiten kunnen helpen bij het bieden van zorg en om mensen te identificeren. De bandjes zijn waterbestendig en aangesloten op GPS. De apparaatjes geven ook informatie over gebedstijden en bevatten een meertalige helpdesk om vooral niet-Arabischtaligen te begeleiden rond de verschillende rituelen van het islamitische evenement.

Saudi-Arabië houdt toezicht op de jaarlijkse bedevaart naar Mekka door meer dan twee miljoen moslims uit de hele wereld.

(ANP/WK)

Zeker 2070 mensen stierven toen duizenden pelgrims in september vorig jaar samendrongen op een loopbrug in de buurt van de islamitische heilige stad Mekka. Het was het hoogste aantal doden op de jaarlijkse bedevaart sinds 1990. Het dodental is gebaseerd op cijfers van slachtoffers die door verschillende landen zijn gerepatrieerd. Saudi-Arabië zelf houdt het dodental op 'slechts' zevenhonderd.De elektronische armband bevat persoonlijke en medische informatie die de autoriteiten kunnen helpen bij het bieden van zorg en om mensen te identificeren. De bandjes zijn waterbestendig en aangesloten op GPS. De apparaatjes geven ook informatie over gebedstijden en bevatten een meertalige helpdesk om vooral niet-Arabischtaligen te begeleiden rond de verschillende rituelen van het islamitische evenement.Saudi-Arabië houdt toezicht op de jaarlijkse bedevaart naar Mekka door meer dan twee miljoen moslims uit de hele wereld.(ANP/WK)