Hoeveel Hitachi Data Systems betaalt voor de overname is niet bekend, maar Le Monde Informatique spreekt van een bedrag van rond de 500 miljoen dollar op basis van enkele bronnen.

De software van Pentaho kan systemen analyseren maar werkt onder meer ook met hadoop en is, omdat het openbron is, vlot te integreren met andere diensten.

Hitachi verwacht dat de overname tegen juni rond zal zijn. Het bedrijf zal ook nadien als aparte entiteit blijven bestaan. Wel zal Pentaho-ceo Quentin Gallivan voortaan rapporteren aan Kevin Eggleston, Senior vicepresident voor social innovation en global industries bij HDS.

Hoeveel Hitachi Data Systems betaalt voor de overname is niet bekend, maar Le Monde Informatique spreekt van een bedrag van rond de 500 miljoen dollar op basis van enkele bronnen. De software van Pentaho kan systemen analyseren maar werkt onder meer ook met hadoop en is, omdat het openbron is, vlot te integreren met andere diensten.Hitachi verwacht dat de overname tegen juni rond zal zijn. Het bedrijf zal ook nadien als aparte entiteit blijven bestaan. Wel zal Pentaho-ceo Quentin Gallivan voortaan rapporteren aan Kevin Eggleston, Senior vicepresident voor social innovation en global industries bij HDS.