Zopas werd de Berlijnse Theodor-Heuss-Platz in Google Maps weer even omgedoopt tot de Adolf-Hitler-Platz, de naam van het plein in de nazitijd.

"We zijn op de hoogte van de onjuiste en ongepaste benaming en hebben deze onmiddellijk gecorrigeerd", zegt een woordvoerder van Google in de Duitse krant Bild. De zoekgigant heeft geen verklaring voor de blunder en onderzoekt de zaak.

Het tussen 1904 en 1908 aangelegde plein heette eerst de Reichskanzlerplatz, maar onder Hitler veranderde de naam in de Adolf-Hitler-Platz. In 1947 kreeg het zijn oorspronkelijke naam terug, tot de eerste president van de Bondsrepubliek Duitsland Theodor Heuss in 1963 stierf en het plein naar hem genoemd werd. Dat is tot op vandaag zo.

Zopas werd de Berlijnse Theodor-Heuss-Platz in Google Maps weer even omgedoopt tot de Adolf-Hitler-Platz, de naam van het plein in de nazitijd. "We zijn op de hoogte van de onjuiste en ongepaste benaming en hebben deze onmiddellijk gecorrigeerd", zegt een woordvoerder van Google in de Duitse krant Bild. De zoekgigant heeft geen verklaring voor de blunder en onderzoekt de zaak. Het tussen 1904 en 1908 aangelegde plein heette eerst de Reichskanzlerplatz, maar onder Hitler veranderde de naam in de Adolf-Hitler-Platz. In 1947 kreeg het zijn oorspronkelijke naam terug, tot de eerste president van de Bondsrepubliek Duitsland Theodor Heuss in 1963 stierf en het plein naar hem genoemd werd. Dat is tot op vandaag zo.