Met Hitstagram kan je digitale muzieknummers door een filter jagen, waardoor het lijkt alsof ze afgespeeld worden door een vinyl, cassette- of cd-speler, of door een gettoblaster.

Voor wie heimwee heeft naar de krakende klank van vinyl, de overstuurde bassen van een gettoblaster of de soms wat haperende cd- en cassetteklank, is er nu Hitstagram.

Deze Instagram-variant heeft vier filters: Vinyl Style, Boombox Style, CD Style en Cassette Style. Die stoppen je nieuwe liedjes in een retro-jasje, alsof ze afgespeeld worden door een oeroude audiodrager. Je kan de gefilterde muziek delen via Facebook, Twitter of Tumblr.

De toepassing is weldra te downloaden voor iPhone en Android-apparaten.

In onderstaand demonstratiefilmpje kan je alvast zien hoe de applicatie werkt:

Met Hitstagram kan je digitale muzieknummers door een filter jagen, waardoor het lijkt alsof ze afgespeeld worden door een vinyl, cassette- of cd-speler, of door een gettoblaster. Voor wie heimwee heeft naar de krakende klank van vinyl, de overstuurde bassen van een gettoblaster of de soms wat haperende cd- en cassetteklank, is er nu Hitstagram. Deze Instagram-variant heeft vier filters: Vinyl Style, Boombox Style, CD Style en Cassette Style. Die stoppen je nieuwe liedjes in een retro-jasje, alsof ze afgespeeld worden door een oeroude audiodrager. Je kan de gefilterde muziek delen via Facebook, Twitter of Tumblr. De toepassing is weldra te downloaden voor iPhone en Android-apparaten. In onderstaand demonstratiefilmpje kan je alvast zien hoe de applicatie werkt: