Hologrammen lijken wellicht dichtbij, schrijft The Daily Dot. Denk bijvoorbeeld aan het concert van Tupac op Coachella in 2012. Toen kwam de in 1996 overleden rapper weer tot leven tijdens een concert met Snoop Dogg. Maar alhoewel die projectie er mooi uitzag, is een 'hologramselfie' nog ver weg - zegt onderzoeker John Nees.

De droids uit Star Wars zijn voor vele wetenschappers ook nog een droom. De mechanische wezens, die voorzien zijn van artificiële intelligentie, komen haast menselijk over. Maar zover zijn we nog niet, zegt professor Jessy Grizzle - al komt de nieuwste Droid - de BB-8 - al wel dichtbij. Grizzle noemt de BB-8 een "segway on steroids", en hij ziet dat de technologie hiervoor al in de buurt komt van wat we nu kunnen.

Aandrijving is een lastig punt in de ruimte, want er is veel energie nodig om een ruimteschip te kunnen verplaatsen. In Star Wars lijkt dit geen probleem, schepen accelereren daar in fractie van een seconde. Chewie vraagt of het in de nabije toekomst voor de mens ook tot de mogelijkheden behoort.

Maar de belangrijkste vraag die Chewbacca wellicht kon stellen: kunnen lightsabers echt bestaan?

(WK)

Hologrammen lijken wellicht dichtbij, schrijft The Daily Dot. Denk bijvoorbeeld aan het concert van Tupac op Coachella in 2012. Toen kwam de in 1996 overleden rapper weer tot leven tijdens een concert met Snoop Dogg. Maar alhoewel die projectie er mooi uitzag, is een 'hologramselfie' nog ver weg - zegt onderzoeker John Nees.De droids uit Star Wars zijn voor vele wetenschappers ook nog een droom. De mechanische wezens, die voorzien zijn van artificiële intelligentie, komen haast menselijk over. Maar zover zijn we nog niet, zegt professor Jessy Grizzle - al komt de nieuwste Droid - de BB-8 - al wel dichtbij. Grizzle noemt de BB-8 een "segway on steroids", en hij ziet dat de technologie hiervoor al in de buurt komt van wat we nu kunnen. Aandrijving is een lastig punt in de ruimte, want er is veel energie nodig om een ruimteschip te kunnen verplaatsen. In Star Wars lijkt dit geen probleem, schepen accelereren daar in fractie van een seconde. Chewie vraagt of het in de nabije toekomst voor de mens ook tot de mogelijkheden behoort.Maar de belangrijkste vraag die Chewbacca wellicht kon stellen: kunnen lightsabers echt bestaan?(WK)