Een animatievideo van BestReviews.com - een onlinegids voor producten, gemaakt door mensen met een verleden in de Harvard Business School, de Stanford University en bij Google - geeft weer welke evolutie onze kantoorruimte in ruim dertig jaar tijd heeft ondergaan, met dank aan elk jaar weer enkele nieuwe technologische snufjes.

In 1980 bevatte een doorsnee kantoor volgens de animatie een oude desktopcomputer, een printer, een faxapparaat, een rolodex, een paar boeken, een vaste telefoon, een rekenmachine, een notitieblok, een opslagkast en nog veel meer fysieke items.

Flash forward naar 2014, en al wat overblijft is een moderne laptop en een smartphone vol apps die alle bovengenoemde apparaten kunnen vervangen - Excel doet dienst als rekenmachine, Amazon stockeert boeken, LinkedIn maakt de rolodex overbodig, Dropbox vervangt de kast, enzovoort. Herkenbaar?

Een bureau anno 1980:

BestReviews
© BestReviews

Een bureau anno 2014:

BestReviews
© BestReviews

Bekijk de volledige animatie hier.

Een animatievideo van BestReviews.com - een onlinegids voor producten, gemaakt door mensen met een verleden in de Harvard Business School, de Stanford University en bij Google - geeft weer welke evolutie onze kantoorruimte in ruim dertig jaar tijd heeft ondergaan, met dank aan elk jaar weer enkele nieuwe technologische snufjes.In 1980 bevatte een doorsnee kantoor volgens de animatie een oude desktopcomputer, een printer, een faxapparaat, een rolodex, een paar boeken, een vaste telefoon, een rekenmachine, een notitieblok, een opslagkast en nog veel meer fysieke items. Flash forward naar 2014, en al wat overblijft is een moderne laptop en een smartphone vol apps die alle bovengenoemde apparaten kunnen vervangen - Excel doet dienst als rekenmachine, Amazon stockeert boeken, LinkedIn maakt de rolodex overbodig, Dropbox vervangt de kast, enzovoort. Herkenbaar?Een bureau anno 1980:Een bureau anno 2014:Bekijk de volledige animatie hier.