De open brief werd dit weekend gretig gedeeld op internet. Swift, die eerder al haar nummers van Spotify haalde omdat de dienst haar te weinig betaalde voor de streamingsessies, zegt onder meer dat het teleurstellend is dat een bedrijf als Apple artiesten niet betaalt in de drie maanden dat gebruikers Apple Music gratis kunnen uitproberen.

Swift benadrukt dat ze zelf gerust zonder het geld kan, maar dat ze ook wil opkomen voor jong talent en andere mensen in de sector die de extra inkomsten wel kunnen gebruiken. "Wij vragen jou niet om gratis iPhones, vraag ons dan ook niet om onze muziek zonder compensatie," besluit de zangeres haar oproep.

Apple was snel om te reageren op de uitspraken van Swift. Via Twitter liet Eddy Cue, verantwoordelijk voor software & services, weten dat zijn bedrijf voortaan ook tijdens de gratis trials artiesten zal betalen.

Het is opmerkelijk dat het bedrijf zo snel zijn kar keert, zeker omdat de beslissing Apple flink wat geld kan kosten. Mogelijk heeft Apple ingeschat dat het mogelijk meer sympathie (en zo gebruikers) krijgt met de geste dan wanneer het artiesten weigert te betalen. Maar de kans is groot dat het onderwerp al langer bij Apple op tafel lag. Zo liet ook Beggars Group, een vereniging van kleinere labels, eerder al weten dat ze niet opgezet was met het aanvankelijk beleid.

The Joy of Tech weet heel de saga mooi samen te vatten in deze cartoon..

De open brief werd dit weekend gretig gedeeld op internet. Swift, die eerder al haar nummers van Spotify haalde omdat de dienst haar te weinig betaalde voor de streamingsessies, zegt onder meer dat het teleurstellend is dat een bedrijf als Apple artiesten niet betaalt in de drie maanden dat gebruikers Apple Music gratis kunnen uitproberen.Swift benadrukt dat ze zelf gerust zonder het geld kan, maar dat ze ook wil opkomen voor jong talent en andere mensen in de sector die de extra inkomsten wel kunnen gebruiken. "Wij vragen jou niet om gratis iPhones, vraag ons dan ook niet om onze muziek zonder compensatie," besluit de zangeres haar oproep.Apple was snel om te reageren op de uitspraken van Swift. Via Twitter liet Eddy Cue, verantwoordelijk voor software & services, weten dat zijn bedrijf voortaan ook tijdens de gratis trials artiesten zal betalen.Het is opmerkelijk dat het bedrijf zo snel zijn kar keert, zeker omdat de beslissing Apple flink wat geld kan kosten. Mogelijk heeft Apple ingeschat dat het mogelijk meer sympathie (en zo gebruikers) krijgt met de geste dan wanneer het artiesten weigert te betalen. Maar de kans is groot dat het onderwerp al langer bij Apple op tafel lag. Zo liet ook Beggars Group, een vereniging van kleinere labels, eerder al weten dat ze niet opgezet was met het aanvankelijk beleid.The Joy of Tech weet heel de saga mooi samen te vatten in deze cartoon..