Hoe u eenvoudige timelapse-video's maakt met Instagrams nieuwste app

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Datanews

Instagram heeft met Hyperlapse een nieuwe, losstaande iPhone-app gelanceerd. Die laat gebruikers toe op een eenvoudige manier timelapse-video's te schieten - met tot 12 keer de snelheid van gewone filmpjes.

Na Instagrams eigen app en de Snapchat-concurrent Bolt, is er nu Hyperlapse. Het is, net als Bolt, een losstaande toepassing, die iPhone-gebruikers timelapse-video's laat maken. Heel eenvoudig dan nog. Meer dan de app openen, een videootje maken en versnellen en het dan delen via Instagram of Facebook hoeft u niet te doen.

De kenmerkende Instagramfiltertjes blijven achterwege in deze app. Het draait om beeldstabilisatie - hoewel iPhone-filmpjes 'uit de losse pols' gemaakt worden, moet het toch lijken alsof er een statief aan te pas kwam - en om het timelapse-effect - filmpjes kunnen versneld worden tot 12 keer de originele snelheid.

Voor de beeldstabilisatie wordt gebruik gemaakt van de bewegingssensor en gyroscoop van de iPhone zelf.

Instagram laat Hyperlapse-video's van maximum 15 seconden toe. Let wel: om een filmpje van deze lengte te bekomen, versneld met factor 12, heb je beeldmateriaal van zo'n 3 minuten nodig.

Lees meer over:

Meer