Hoe u met uw iPhone op de 4G-netwerken van Belgische operatoren kunt surfen

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Voorlopig heeft enkel Mobistar van Apple een 4G-certificatie gekregen, maar een handig trucje maakt het toch mogelijk voor iPhone-bezitters om de 4G-netwerken van Base en Proximus te gebruiken.

Op het forum Userbase legt een gebruiker uit hoe u met een iPhone 5S of 5C gebruik kunt maken van de 4G-netwerken van Base en Proximus; netwerken die vooralsnog niet officieel door Apple ondersteund worden.

De werkwijze: eerst moet u de iPhone ‘jailbreaken’ (een ‘jailbreak’ maakt het mogelijk software te draaien die niet door Apple geautoriseerd is). Vervolgens moet u de ‘tweak’ Commcenter downloaden via Cydia, de alternatieve App Store voor gejailbreakte iPhones. Daarmee kunt u een aangepast operatorprofiel installeren, dat het mogelijk maakt de 4G-schakelaar te gebruiken en via de 4G-netwerken van Base en Proximus te surfen.

Apple heeft momenteel enkel Mobistar de goedkeuring gegeven voor 4G op de vijfde generatie iPhones. Base en Proximus krijgen al maandenlang geen 4G-certificatie van Apple. Zij denken dat Apple hun netwerken met opzet blokkeert om zijn commerciële partner Mobistar te bevoordelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content