Avaya heeft uiteindelijk een bom geld op tafel gelegd voor de overname van Nortel Enterprise. Ruim 600 miljoen euro of twee keer meer dan de eerste inzet. Het wordt echter uitkijken naar het integratiepad van de twee leveranciers. Vooral op het vlak van telefooncentrales is er een grote overlap.

Uiteindelijk ging het om een biedstrijd tussen kapitaalinvesteerders. Avaya is immers sinds twee jaar eigendom van Silver Lake en TPG Capital. Rivaal Siemens Enterprise kwam in september vorig jaar voor meer dan de helft in handen van de Gores Group. Toen werd afgesproken dat er 350 miljoen euro uitgetrokken werd voor investeringen. Silver Lake en TPG Capital namen het zekere voor het onzekere en zetten bijna twee keer zoveel in. Die 600 miljoen euro zal op één of andere manier terugverdiend moeten worden.

Bij de integratie van Nortel door Avaya kijken gebruikers vooral uit naar het migratiepad, waar en hoe er gesnoeid zal worden en hoe de ondersteuning verder zal ontwikkelen. Nu de overname zo goed als rond is, zullen de twee teams immers door het productportfolio moeten en aanduiden wat er overblijft en wat geschrapt wordt. Dat dit geen makkelijke klus is bewijst de fusie tussen Alcatel en Lucent. Er is weinig overlap op het vlak van routers, switchen en it-infrastructuur waar Nortel een sterke speler is, maar wat telefooncentrales, toestellen, call manager software en unified communications betreft, duikt er wel een probleem op. Avaya is wat bedrijfstelefonie betreft de grootste en zal dus ongetwijfeld zijn eigen producten doordrukken. Nortel heeft de jongste jaren een sterke relatie uitgewerkt met Microsoft op het vlak van unified communications. Gebruikers kijken dus best uit naar de roadmap van beide Avaya en Nortel producten en hoe ze geconsolideerd zullen worden. Verizon Communications heeft alvast zijn bezorgdheid uitgedrukt en zich verzet tegen de overname. Belangrijke klanten van Nortel in België zijn onder andere Johnson Controls en het chemiebedrijf Ineos.

Het wordt trouwens ook uitkijken naar de strategie van Avaya op het vlak van de verkoop via dealers en integratoren. Vaak is de integrator van Avaya een concurrent van de integrator van Nortel. Het gaat dan respectievelijk om onder meer Dimension Data en Quentris. Die zullen ongetwijfeld garanties vragen. Gebruikers kunnen in elk geval best om transparantie en openheid vragen. Communicatie wordt erg belangrijk. Communicatiebedrijven zijn daar niet altijd even goed in.

Avaya heeft uiteindelijk een bom geld op tafel gelegd voor de overname van Nortel Enterprise. Ruim 600 miljoen euro of twee keer meer dan de eerste inzet. Het wordt echter uitkijken naar het integratiepad van de twee leveranciers. Vooral op het vlak van telefooncentrales is er een grote overlap. Uiteindelijk ging het om een biedstrijd tussen kapitaalinvesteerders. Avaya is immers sinds twee jaar eigendom van Silver Lake en TPG Capital. Rivaal Siemens Enterprise kwam in september vorig jaar voor meer dan de helft in handen van de Gores Group. Toen werd afgesproken dat er 350 miljoen euro uitgetrokken werd voor investeringen. Silver Lake en TPG Capital namen het zekere voor het onzekere en zetten bijna twee keer zoveel in. Die 600 miljoen euro zal op één of andere manier terugverdiend moeten worden. Bij de integratie van Nortel door Avaya kijken gebruikers vooral uit naar het migratiepad, waar en hoe er gesnoeid zal worden en hoe de ondersteuning verder zal ontwikkelen. Nu de overname zo goed als rond is, zullen de twee teams immers door het productportfolio moeten en aanduiden wat er overblijft en wat geschrapt wordt. Dat dit geen makkelijke klus is bewijst de fusie tussen Alcatel en Lucent. Er is weinig overlap op het vlak van routers, switchen en it-infrastructuur waar Nortel een sterke speler is, maar wat telefooncentrales, toestellen, call manager software en unified communications betreft, duikt er wel een probleem op. Avaya is wat bedrijfstelefonie betreft de grootste en zal dus ongetwijfeld zijn eigen producten doordrukken. Nortel heeft de jongste jaren een sterke relatie uitgewerkt met Microsoft op het vlak van unified communications. Gebruikers kijken dus best uit naar de roadmap van beide Avaya en Nortel producten en hoe ze geconsolideerd zullen worden. Verizon Communications heeft alvast zijn bezorgdheid uitgedrukt en zich verzet tegen de overname. Belangrijke klanten van Nortel in België zijn onder andere Johnson Controls en het chemiebedrijf Ineos. Het wordt trouwens ook uitkijken naar de strategie van Avaya op het vlak van de verkoop via dealers en integratoren. Vaak is de integrator van Avaya een concurrent van de integrator van Nortel. Het gaat dan respectievelijk om onder meer Dimension Data en Quentris. Die zullen ongetwijfeld garanties vragen. Gebruikers kunnen in elk geval best om transparantie en openheid vragen. Communicatie wordt erg belangrijk. Communicatiebedrijven zijn daar niet altijd even goed in.