Google startte onlangs met het testen in het openbaar van de Project Glass interactieve bril die de functionaliteit van een smartphone biedt. Zou een dergelijke bril ook met Windows kunnen werken? Een video op YouTube toont het resultaat.

Google's Project Glass werkt met Android en bedien je met stemcommando's. De bril ondersteunt augmented reality om informatie te tonen die op de wereld om je heen wordt geprojecteerd. Je kan hem onder meer gebruiken om handenvrij te telefoneren, berichten te lezen en te versturen, foto's en video's te maken en te delen of te navigeren met Google Maps. Geruchten gaan dat Google's interactieve bril nog dit jaar op de markt zou komen.

Werkt concurrent Microsoft ook aan een augmented reality-bril met Windows als besturingssysteem? Het is gissen, maar een parodiërende video op YouTube laat zien dat rondlopen met een dergelijke interactieve bril niet zonder risico is.

Google startte onlangs met het testen in het openbaar van de Project Glass interactieve bril die de functionaliteit van een smartphone biedt. Zou een dergelijke bril ook met Windows kunnen werken? Een video op YouTube toont het resultaat. Google's Project Glass werkt met Android en bedien je met stemcommando's. De bril ondersteunt augmented reality om informatie te tonen die op de wereld om je heen wordt geprojecteerd. Je kan hem onder meer gebruiken om handenvrij te telefoneren, berichten te lezen en te versturen, foto's en video's te maken en te delen of te navigeren met Google Maps. Geruchten gaan dat Google's interactieve bril nog dit jaar op de markt zou komen. Werkt concurrent Microsoft ook aan een augmented reality-bril met Windows als besturingssysteem? Het is gissen, maar een parodiërende video op YouTube laat zien dat rondlopen met een dergelijke interactieve bril niet zonder risico is.