Het platleggen van communicatienetwerken voor onbepaalde tijd is tegen de regels van het land. Ook moet India alle avondklokken die zijn ingesteld in Kashmir binnen een week onder de loep nemen om te beoordelen of die maatregelen nog wel noodzakelijk zijn.

Tot 5 augustus had de overwegend islamitische deelstaat Kashmir meer autonomie. Toen India die wegnam, leidde dat direct tot grote demonstraties in Kashmir. Om die tegen te gaan sloot de Indiase regering de deelstaat fysiek af en werd de communicatie met de buitenwereld platgelegd. Communicatielijnen in de deelstaat zijn tot nu toe nog niet hersteld.

Het platleggen van communicatienetwerken voor onbepaalde tijd is tegen de regels van het land. Ook moet India alle avondklokken die zijn ingesteld in Kashmir binnen een week onder de loep nemen om te beoordelen of die maatregelen nog wel noodzakelijk zijn.Tot 5 augustus had de overwegend islamitische deelstaat Kashmir meer autonomie. Toen India die wegnam, leidde dat direct tot grote demonstraties in Kashmir. Om die tegen te gaan sloot de Indiase regering de deelstaat fysiek af en werd de communicatie met de buitenwereld platgelegd. Communicatielijnen in de deelstaat zijn tot nu toe nog niet hersteld.