Wie in België mobiel telefoneert of breedbandinternet gebruikt, betaalt daarvoor meer dan het Europese gemiddelde. Het voorbije jaar zijn de prijzen in ons land maar beperkt gedaald, leert een studie van de Europese Commissie.

Dat staat te lezen in de krant De Tijd. Uit de studie blijkt dat de Belgische prijzen duidelijk boven het Europese gemiddelde blijven, dat gedaald is tot 19,49 euro. Een gemiddelde gsm-gebruiker betaalt bij ons maandelijks gemiddeld 26,26 euro.

Eenzelfde verhaal voor breedbandinternet, waar de 44,25 euro per maand die de Belg gemiddeld betaalt, duidelijk hoger is dan het gemiddelde van 36,89 euro.

Door de hoge prijzen schaffen Belgen minder snel een gsm of internet aan. Qua gsm-penetratie ligt België met 102 procent onder het Europese gemiddelde (119 procent). Voor breedband valt België zelfs uit het Europese koppeloton. Enkele jaren geleden behoorden de Belgen nog tot de wereldwijde breedbandkampioenen, nu staan we op de achtste plaats. De groei vertraagt jaar na jaar. Internet per gsm is met een penetratie van slechts 3,5 procent in ons land marginaal.

Viviane Reding, de Europese commissaris verantwoordelijk voor Telecom, moet niet lang zoeken naar de oorzaken voor de zwakke prestaties. "Er is nood aan meer concurrentie op de Belgische markt." Reding gelooft in de leefbaarheid van een vierde Belgische gsm-operator. Telenet zou daarin geïnteresseerd zijn.

Bron: Belga

Wie in België mobiel telefoneert of breedbandinternet gebruikt, betaalt daarvoor meer dan het Europese gemiddelde. Het voorbije jaar zijn de prijzen in ons land maar beperkt gedaald, leert een studie van de Europese Commissie. Dat staat te lezen in de krant De Tijd. Uit de studie blijkt dat de Belgische prijzen duidelijk boven het Europese gemiddelde blijven, dat gedaald is tot 19,49 euro. Een gemiddelde gsm-gebruiker betaalt bij ons maandelijks gemiddeld 26,26 euro. Eenzelfde verhaal voor breedbandinternet, waar de 44,25 euro per maand die de Belg gemiddeld betaalt, duidelijk hoger is dan het gemiddelde van 36,89 euro. Door de hoge prijzen schaffen Belgen minder snel een gsm of internet aan. Qua gsm-penetratie ligt België met 102 procent onder het Europese gemiddelde (119 procent). Voor breedband valt België zelfs uit het Europese koppeloton. Enkele jaren geleden behoorden de Belgen nog tot de wereldwijde breedbandkampioenen, nu staan we op de achtste plaats. De groei vertraagt jaar na jaar. Internet per gsm is met een penetratie van slechts 3,5 procent in ons land marginaal. Viviane Reding, de Europese commissaris verantwoordelijk voor Telecom, moet niet lang zoeken naar de oorzaken voor de zwakke prestaties. "Er is nood aan meer concurrentie op de Belgische markt." Reding gelooft in de leefbaarheid van een vierde Belgische gsm-operator. Telenet zou daarin geïnteresseerd zijn. Bron: Belga