De hond uit Brazilië verloor een van haar voorpoten bij een ongeluk met een grasmaaier. Ook raakte daarbij een achterpoot beschadigd. Bij de Universidad del Valle de Mexico kon Romina als eerste hond in Mexico terecht voor een prothese uit de 3D-printer.

Romina moest eerst een 3D-scan ondergaan. Op basis hiervan werd een passende prothese ontworpen en vervolgens geprint. Die bestaat uit siliconen onderdelen die natuurlijke bewegingen van een hondenpoot kunnen nadoen, gecombineerd met onderdelen van aluminium of koolstofvezel. Voordeel van deze materialen is dat ze licht en zeer sterk zijn, zodat de hond kan rennen en springen met de prothese.

Voor alle dierenartsen

Volgens de onderzoekers van de Mexicaanse universiteit liggen de grote voordelen van 3D-geprinte protheses in de snelheid waarmee ze geproduceerd kunnen worden - binnen 24 uur - , de lagere kosten en het lagere gewicht ervan.

De universiteit biedt als service aan dierenartsen waar ook ter wereld dat ze 3D-bestanden kunnen downloaden van protheses voor diverse huisdieren. Die moeten ze dan zelf op maat aanpassen en kunnen lokaal geprint worden. Dat moet er voor zorgen dat veel meer huisdieren een prothese kunnen krijgen.

Bron: Automatiseringgids

De hond uit Brazilië verloor een van haar voorpoten bij een ongeluk met een grasmaaier. Ook raakte daarbij een achterpoot beschadigd. Bij de Universidad del Valle de Mexico kon Romina als eerste hond in Mexico terecht voor een prothese uit de 3D-printer.Romina moest eerst een 3D-scan ondergaan. Op basis hiervan werd een passende prothese ontworpen en vervolgens geprint. Die bestaat uit siliconen onderdelen die natuurlijke bewegingen van een hondenpoot kunnen nadoen, gecombineerd met onderdelen van aluminium of koolstofvezel. Voordeel van deze materialen is dat ze licht en zeer sterk zijn, zodat de hond kan rennen en springen met de prothese.Voor alle dierenartsenVolgens de onderzoekers van de Mexicaanse universiteit liggen de grote voordelen van 3D-geprinte protheses in de snelheid waarmee ze geproduceerd kunnen worden - binnen 24 uur - , de lagere kosten en het lagere gewicht ervan.De universiteit biedt als service aan dierenartsen waar ook ter wereld dat ze 3D-bestanden kunnen downloaden van protheses voor diverse huisdieren. Die moeten ze dan zelf op maat aanpassen en kunnen lokaal geprint worden. Dat moet er voor zorgen dat veel meer huisdieren een prothese kunnen krijgen. Bron: Automatiseringgids