De grootste jobwebsite ter wereld Monster.com is gehackt. Honderdduizenden profielen zouden zijn misbruikt voor witwaspraktijken en afpersing.

Symantec ontdekte de hack. Hackers geraakten via een trojaans paard binnen in het werkgeversgedeelte van Monster.com. Zo konden ze persoonlijke informatie van honderdduizenden gebruikers achterhalen.

De cybercriminelen gebruikten de informatie om mensen mailtjes te sturen met nepbanen. Als 'Transfer Manager' moesten ze instaan voor geldtransacties op een nieuw geopende Western Union-rekening en de 'Money Control Transfer Numbers' van de account opsturen. Daarmee zouden de criminelen geld kunnen stelen, maar vermoed wordt dat het vooral over het witwassen van geld gaat.

Daarnaast kregen gebruikers ook valse Monster-mails om een jobzoekprogramma te installeren. Dat bleek in feite een trojan te zijn die bestanden op de pc van de gebruikers versleutelde. Mits betaling van losgeld zou de versleuteling ongedaan worden gemaakt. Hoeveel slachtoffers er gevallen zijn bij deze 'ransomware' werd niet bekend gemaakt.

Monster.com onderzoekt de zaak nog steeds en probeert vooral de schade te beperken.

De grootste jobwebsite ter wereld Monster.com is gehackt. Honderdduizenden profielen zouden zijn misbruikt voor witwaspraktijken en afpersing. Symantec ontdekte de hack. Hackers geraakten via een trojaans paard binnen in het werkgeversgedeelte van Monster.com. Zo konden ze persoonlijke informatie van honderdduizenden gebruikers achterhalen. De cybercriminelen gebruikten de informatie om mensen mailtjes te sturen met nepbanen. Als 'Transfer Manager' moesten ze instaan voor geldtransacties op een nieuw geopende Western Union-rekening en de 'Money Control Transfer Numbers' van de account opsturen. Daarmee zouden de criminelen geld kunnen stelen, maar vermoed wordt dat het vooral over het witwassen van geld gaat. Daarnaast kregen gebruikers ook valse Monster-mails om een jobzoekprogramma te installeren. Dat bleek in feite een trojan te zijn die bestanden op de pc van de gebruikers versleutelde. Mits betaling van losgeld zou de versleuteling ongedaan worden gemaakt. Hoeveel slachtoffers er gevallen zijn bij deze 'ransomware' werd niet bekend gemaakt. Monster.com onderzoekt de zaak nog steeds en probeert vooral de schade te beperken.