Sony heeft in San Francisco een virtual reality-bril met als codenaam Project Morpheus voorgesteld. Het gaat nog om een prototype, maar als het gadget straks op de markt komt, wanen PS4-gebruikers zich hiermee in een virtuele wereld vol 3D-effecten.

De bril, een concurrent voor de Oculus Rift, heeft een full-HD-scherm, biedt een gezichtsveld van 90 graden en is ook compatibel met Playstation Camera en Playstation Move voor bediening met bewegingen.

Het prototype heeft nog een kabel met een HDMI- en USB-aansluiting, maar Sony wil de bril straks draadloos maken.

Wanneer de virtual reality-bril op de markt komt, is nog niet bekend. Wel al werden er demo's getoond voor de games EVE Valkyrie en Thief. (MI)

Sony heeft in San Francisco een virtual reality-bril met als codenaam Project Morpheus voorgesteld. Het gaat nog om een prototype, maar als het gadget straks op de markt komt, wanen PS4-gebruikers zich hiermee in een virtuele wereld vol 3D-effecten. De bril, een concurrent voor de Oculus Rift, heeft een full-HD-scherm, biedt een gezichtsveld van 90 graden en is ook compatibel met Playstation Camera en Playstation Move voor bediening met bewegingen. Het prototype heeft nog een kabel met een HDMI- en USB-aansluiting, maar Sony wil de bril straks draadloos maken. Wanneer de virtual reality-bril op de markt komt, is nog niet bekend. Wel al werden er demo's getoond voor de games EVE Valkyrie en Thief. (MI)