Hostingbedrijf Hostbasket - sinds dit jaar in handen van Telenet - gaat een derde datacenter bouwen.

Het nieuwe datacenter wordt gebouwd op de terreinen van moederbedrijf Telenet. Hostbasket heeft al twee datacenters: eentje in Lochristi en eentje in Diegem - waarvoor het samenwerkt met LCL. De bestaande capaciteit in Lochristi zal overigens ook uitgebreid worden.

[Net als concurrent Interxion], ziet Hostbasket een toenemende vraag naar extra ruime. Voornamelijk gehoste softwarediensten (Software as a Service, kortweg SaaS) zou de vraag stimuleren. De financiële crisis zou zelfs als een katalysator kunnen werken, meent Hostbasket. Details over de grootorde van de investering werden niet gecommuniceerd.

Hostingbedrijf Hostbasket - sinds dit jaar in handen van Telenet - gaat een derde datacenter bouwen. Het nieuwe datacenter wordt gebouwd op de terreinen van moederbedrijf Telenet. Hostbasket heeft al twee datacenters: eentje in Lochristi en eentje in Diegem - waarvoor het samenwerkt met LCL. De bestaande capaciteit in Lochristi zal overigens ook uitgebreid worden. [Net als concurrent Interxion], ziet Hostbasket een toenemende vraag naar extra ruime. Voornamelijk gehoste softwarediensten (Software as a Service, kortweg SaaS) zou de vraag stimuleren. De financiële crisis zou zelfs als een katalysator kunnen werken, meent Hostbasket. Details over de grootorde van de investering werden niet gecommuniceerd.