Hostingspecialist Hostbasket (overgenomen in 2008) en security-integrator C-Cure (overgenomen in 2010) worden volledig gefuseerd met Telenet. Dat bevestigt Martine Tempels, senior vice president Telenet Solutions Division.

"Afgelopen jaar zijn we met beide, nog onder eigen naam opererende bedrijven op zoek gegaan naar de ideale manier om naar de markt te gaan en zo ook de bredere Telenet-bedrijfsmarkt aan te spreken", vertelt Tempels. "De belangrijkste doelstelling daar was vereenvoudiging."

In een eerste stap werden de sales en marketing van de bedrijven bij de b2b-divisie Telenet Solutions ondergebracht. Het technische beheer zal voortaan gebeuren vanuit de Technology & IT- organisatie onder leiding van Jan Vorstermans. Binnen die afdeling zal Alex van Overloop het 'Professional Hosting & Security'-gedeelte leiden. De werknemers van Hostbasket en C-Cure kunnen vanuit de bestaande kantoren blijven werken. Puur juridisch wordt de fusie voor Hostbasket effectief op 1 april en voor C-Cure op 1 mei.

Aanbod uitgebreid Voortaan worden Hostbasket en C-Cure aparte merknamen in het portfolio van Telenet. "We brengen voortaan dus connectivity services, security, hosting en cloud services samen naar de markt, met de nadruk op onze service. Dat is onze differentiator", zegt Tempels. Onder meer Lunch Garden en USG People maken al gebruik van het gecombineerde aanbod.

Binnen het securityaanbod komen er enkele nieuwe diensten, voornamelijk rond managed security, in het bijzonder managed firewalls. En ook in hosting denkt Telenet om het hogere segment van de markt (grote kmo's en kleine enterprises) te kunnen bespelen met onder meer een managed hosting-aanbod. En ook de residentiële klanten behoren voortaan tot het doelpubliek. "We denken er zeker aan om ons security- en hostingaanbod naar de residentiële klant te brengen."

Tempels verwacht veel van het nieuwe aanbod. "Hoewel de absolute waarde op moment nog vrij beperkt is, is de groei van dit soort diensten in de markt erg groot. Analisten spreken van 20 tot 40 procent. We verwachten dus snel vooruit te gaan."

Hostingspecialist Hostbasket (overgenomen in 2008) en security-integrator C-Cure (overgenomen in 2010) worden volledig gefuseerd met Telenet. Dat bevestigt Martine Tempels, senior vice president Telenet Solutions Division. "Afgelopen jaar zijn we met beide, nog onder eigen naam opererende bedrijven op zoek gegaan naar de ideale manier om naar de markt te gaan en zo ook de bredere Telenet-bedrijfsmarkt aan te spreken", vertelt Tempels. "De belangrijkste doelstelling daar was vereenvoudiging." In een eerste stap werden de sales en marketing van de bedrijven bij de b2b-divisie Telenet Solutions ondergebracht. Het technische beheer zal voortaan gebeuren vanuit de Technology & IT- organisatie onder leiding van Jan Vorstermans. Binnen die afdeling zal Alex van Overloop het 'Professional Hosting & Security'-gedeelte leiden. De werknemers van Hostbasket en C-Cure kunnen vanuit de bestaande kantoren blijven werken. Puur juridisch wordt de fusie voor Hostbasket effectief op 1 april en voor C-Cure op 1 mei. Aanbod uitgebreid Voortaan worden Hostbasket en C-Cure aparte merknamen in het portfolio van Telenet. "We brengen voortaan dus connectivity services, security, hosting en cloud services samen naar de markt, met de nadruk op onze service. Dat is onze differentiator", zegt Tempels. Onder meer Lunch Garden en USG People maken al gebruik van het gecombineerde aanbod. Binnen het securityaanbod komen er enkele nieuwe diensten, voornamelijk rond managed security, in het bijzonder managed firewalls. En ook in hosting denkt Telenet om het hogere segment van de markt (grote kmo's en kleine enterprises) te kunnen bespelen met onder meer een managed hosting-aanbod. En ook de residentiële klanten behoren voortaan tot het doelpubliek. "We denken er zeker aan om ons security- en hostingaanbod naar de residentiële klant te brengen." Tempels verwacht veel van het nieuwe aanbod. "Hoewel de absolute waarde op moment nog vrij beperkt is, is de groei van dit soort diensten in de markt erg groot. Analisten spreken van 20 tot 40 procent. We verwachten dus snel vooruit te gaan."