Nog vóór de officiële lancering bij Microsoft, pakken Hostbasket en NET IT al uit met een volledig hosted crm-aanbod op basis van MS Dynamics.

"Eigenlijk zijn we al een jaar bezig met de ontwikkeling van een dergelijk aanbod, maar het is pas nu dat we er mee naar buiten kunnen treden", zegt sales- en marketingdirecteur Bert Van Pottelberghe van Hostbasket.

De twee partners komen met twee verschillende formules. Enerzijds is er het 'dedicated'-aanbod, waarbij er een volledige omgeving wordt gebouwd op maat van de klant, anderzijds is er de shared crm-omgeving. "Die shared-omgeving bieden we eigenlijk al een tijdje aan", moet Jan Hofman van NET IT toegeven. "Intussen tellen we al 500 klanten, waaronder bedrijven als Century 21, Heidelberg Cement en het Wit Gele Kruis West-Vlaanderen."

Het crm-platform is zo opgesteld dat wanneer een bedrijf zich registreert, het binnen de twee dagen van start kan gaan. Klanten betalen een vaste prijs per maand per gebruiker. "Er is geen set-upkost, en er wordt maandelijks een training gegeven", aldus nog Van Pottelberghe. De doelgroep bestaat uit kmo's van 5 tot 50 gebruikers.

Het grote voordeel van hosted crm is dat er geen grote investeringskosten mee gemoeid zijn. "Doorgaans heb je voor 100 Dynamics-gebruikers een investeringsbudget nodig van minstens 100.000 euro, en dan is er nog niets geïmplementeerd. Een ander voordeel is de snelheid. Er is geen enkele omgeving die zo snel draait als een gehoste omgeving. Bovendien is het model ook flexibeler. Het is echt helemaal 'pay as you need'," aldus nog Jan Hofman.

Nog vóór de officiële lancering bij Microsoft, pakken Hostbasket en NET IT al uit met een volledig hosted crm-aanbod op basis van MS Dynamics. "Eigenlijk zijn we al een jaar bezig met de ontwikkeling van een dergelijk aanbod, maar het is pas nu dat we er mee naar buiten kunnen treden", zegt sales- en marketingdirecteur Bert Van Pottelberghe van Hostbasket. De twee partners komen met twee verschillende formules. Enerzijds is er het 'dedicated'-aanbod, waarbij er een volledige omgeving wordt gebouwd op maat van de klant, anderzijds is er de shared crm-omgeving. "Die shared-omgeving bieden we eigenlijk al een tijdje aan", moet Jan Hofman van NET IT toegeven. "Intussen tellen we al 500 klanten, waaronder bedrijven als Century 21, Heidelberg Cement en het Wit Gele Kruis West-Vlaanderen." Het crm-platform is zo opgesteld dat wanneer een bedrijf zich registreert, het binnen de twee dagen van start kan gaan. Klanten betalen een vaste prijs per maand per gebruiker. "Er is geen set-upkost, en er wordt maandelijks een training gegeven", aldus nog Van Pottelberghe. De doelgroep bestaat uit kmo's van 5 tot 50 gebruikers. Het grote voordeel van hosted crm is dat er geen grote investeringskosten mee gemoeid zijn. "Doorgaans heb je voor 100 Dynamics-gebruikers een investeringsbudget nodig van minstens 100.000 euro, en dan is er nog niets geïmplementeerd. Een ander voordeel is de snelheid. Er is geen enkele omgeving die zo snel draait als een gehoste omgeving. Bovendien is het model ook flexibeler. Het is echt helemaal 'pay as you need'," aldus nog Jan Hofman.