Hotelketen Starwood Hotels & Resorts test momenteel een applicatie die gasten toelaat om met hun smartphone de deur van hun kamer te openen.

Hotelgasten krijgen een digitale sleutel naar hun smartphone gestuurd. Zo is het niet meer nodig om langs de balie te passeren om in te checken en lopen gasten niet het risico om de traditionele plastieken kaartsleutel te verliezen.

'We denken dat dit de nieuwe standaard wordt voor de manier waarop mensen hun hotel zullen willen binnengaan,' zei CEO Frits van Paasschen aan de Wall Street Journal.

Het systeem wordt momenteel getest in twee hotel van de keten in New York en in Cupertino, Californië. De 'Starwood Preferred Guest'-app maakt gebruikt van Bluetooth en is compatible met alle recente iPhone- en Android-modellen, bevestigt het bedrijf.

Als alles goed verloopt, dan kan het systeem volgend jaar al operatief zijn in alle Starwoodhotels. De keten telt meer dan 1.150 hotels in bijna 100 verschillende landen.

Bekijk een promovideo:

Hotelketen Starwood Hotels & Resorts test momenteel een applicatie die gasten toelaat om met hun smartphone de deur van hun kamer te openen. Hotelgasten krijgen een digitale sleutel naar hun smartphone gestuurd. Zo is het niet meer nodig om langs de balie te passeren om in te checken en lopen gasten niet het risico om de traditionele plastieken kaartsleutel te verliezen. 'We denken dat dit de nieuwe standaard wordt voor de manier waarop mensen hun hotel zullen willen binnengaan,' zei CEO Frits van Paasschen aan de Wall Street Journal. Het systeem wordt momenteel getest in twee hotel van de keten in New York en in Cupertino, Californië. De 'Starwood Preferred Guest'-app maakt gebruikt van Bluetooth en is compatible met alle recente iPhone- en Android-modellen, bevestigt het bedrijf. Als alles goed verloopt, dan kan het systeem volgend jaar al operatief zijn in alle Starwoodhotels. De keten telt meer dan 1.150 hotels in bijna 100 verschillende landen. Bekijk een promovideo: