Dat stellen verschillende bronnen uit de financiële sector aan het doorgaans goed ingelichte KrebsOnSecurity. De hotels van Trump in New York, Toronto en Honolulu zijn zeker geraakt.

Het is de tweede keer in minder dan een jaar tijd dat de Trump Hotel Collection hierdoor geraakt wordt. In juli 2015 was dit ook al het geval en was KrebsOnSecurity de eerste die hier over schreef. Het duurde toen wel tot oktober dat de hack erkend werd door de hotelketen.

Een woordvoerder van de Trump Hotel Collection zegt 'grondig onderzoek' te doen naar de claims.

De afgelopen jaren werden het Hilton, Hyatt en Starwood ook getroffen door malware die creditcardgegevens stal. Of de voorvallen met elkaar te maken hebben is onduidelijk.

Trump, die presidentskandidaat is voor de Republikeinse partij, zei onlangs dat hij vindt dat de VS achterloopt op het gebied van cybersecurity. 'We waren soort van de oprichters van het internet, maar we zijn zo achterhaald', zei hij tegen The New York Times.

Dat stellen verschillende bronnen uit de financiële sector aan het doorgaans goed ingelichte KrebsOnSecurity. De hotels van Trump in New York, Toronto en Honolulu zijn zeker geraakt.Het is de tweede keer in minder dan een jaar tijd dat de Trump Hotel Collection hierdoor geraakt wordt. In juli 2015 was dit ook al het geval en was KrebsOnSecurity de eerste die hier over schreef. Het duurde toen wel tot oktober dat de hack erkend werd door de hotelketen.Een woordvoerder van de Trump Hotel Collection zegt 'grondig onderzoek' te doen naar de claims. De afgelopen jaren werden het Hilton, Hyatt en Starwood ook getroffen door malware die creditcardgegevens stal. Of de voorvallen met elkaar te maken hebben is onduidelijk. Trump, die presidentskandidaat is voor de Republikeinse partij, zei onlangs dat hij vindt dat de VS achterloopt op het gebied van cybersecurity. 'We waren soort van de oprichters van het internet, maar we zijn zo achterhaald', zei hij tegen The New York Times.