HP België herstructureert nogmaals. 324 van de 2500 jobs in België staan op de tocht.

Vandaag is de ondernemingsraad en het personeel ingelicht over de nieuwe herstructurering, die er al een tijdje zat aan te komen. 324 jobs van de 2500 jobs in België staan op de tocht. Daarnaast zal het bedrijf de Service Desk in Mechelen, van het vroegere EDS, overplaatsen naar HP CDS (Customer Delivery Services) in België. HP CDS is een dochteronderneming van Hewlett-Packard, maar is, hoewel ze integraal deel uitmaakt van EMEA Delivery Operations, een aparte wettelijke entiteit. Bij die overstap zijn 472 mensen betrokken.

De operatie zou voor het einde van het jaar worden afgerond. Het personeel dat getroffen wordt door het collectief ontslag zou één van de volgende weken ingelicht worden, na overleg met de vakbonden. HP benadrukt 'zijn verantwoordelijkheid te zullen nemen' ten opzichte van de getroffen mensen.

Ruim een jaar geleden, eind 2008, moesten na de overname van EDS door HP ook al eens ruim 300 jobs verdwijnen.

HP België herstructureert nogmaals. 324 van de 2500 jobs in België staan op de tocht. Vandaag is de ondernemingsraad en het personeel ingelicht over de nieuwe herstructurering, die er al een tijdje zat aan te komen. 324 jobs van de 2500 jobs in België staan op de tocht. Daarnaast zal het bedrijf de Service Desk in Mechelen, van het vroegere EDS, overplaatsen naar HP CDS (Customer Delivery Services) in België. HP CDS is een dochteronderneming van Hewlett-Packard, maar is, hoewel ze integraal deel uitmaakt van EMEA Delivery Operations, een aparte wettelijke entiteit. Bij die overstap zijn 472 mensen betrokken. De operatie zou voor het einde van het jaar worden afgerond. Het personeel dat getroffen wordt door het collectief ontslag zou één van de volgende weken ingelicht worden, na overleg met de vakbonden. HP benadrukt 'zijn verantwoordelijkheid te zullen nemen' ten opzichte van de getroffen mensen. Ruim een jaar geleden, eind 2008, moesten na de overname van EDS door HP ook al eens ruim 300 jobs verdwijnen.