Hewlett Packard betaalt 1,05 miljard dollar voor de overname, die al in september 2016 werd aangekondigd maar nu definitief is. Samsung zal als onderdeel van de deal 100 tot 300 miljoen dollar investeren in HP.

Specifiek staat Samsung sterk in het A3 segment. Met de overname krijgt HP ook meer dan 6.500 printpatenten in handen samen met 1.300 medewerkers met expertisen in lastertechnologie, imaging-elektronica en toebehoren.

HP zegt met de overname de disruptie van een markt van 55 miljard dollar, specifiek het A3-formaat, te kunnen versnellen. Dat is een opmerkelijke stelling want de markt voor printers krimpt door de toename van digitale processen, medewerkers hoeven immers minder vaak documenten te printen. Tegelijk is HP al decennia een van de grote printerfabrikanten dus kan men zich de vraag stellen in welke mate een gevestigde waarde een markt die grotendeels ongewijzigd blijft kan disrupten.

Hewlett Packard betaalt 1,05 miljard dollar voor de overname, die al in september 2016 werd aangekondigd maar nu definitief is. Samsung zal als onderdeel van de deal 100 tot 300 miljoen dollar investeren in HP.Specifiek staat Samsung sterk in het A3 segment. Met de overname krijgt HP ook meer dan 6.500 printpatenten in handen samen met 1.300 medewerkers met expertisen in lastertechnologie, imaging-elektronica en toebehoren.HP zegt met de overname de disruptie van een markt van 55 miljard dollar, specifiek het A3-formaat, te kunnen versnellen. Dat is een opmerkelijke stelling want de markt voor printers krimpt door de toename van digitale processen, medewerkers hoeven immers minder vaak documenten te printen. Tegelijk is HP al decennia een van de grote printerfabrikanten dus kan men zich de vraag stellen in welke mate een gevestigde waarde een markt die grotendeels ongewijzigd blijft kan disrupten.