HP komt met enkele nieuwigheden in zijn 'application transformation'-portfolio. Application transformation (AT)-oplossingen helpen bedrijven met het managen van hun toepassingen, en met het overzetten van hun programma's naar de cloud.

"Kan je een applicatie zo maar verhuizen?", legt .Net architect Kurt Wayenberg van HP uit. "En welke toepassingen komen dan in aanmerking? Hoe zet je dingen die nog op een mainframe draaien over naar een .Net- of Java-omgeving?"

"Om dat allemaal in kaart te brengen, kunnen bedrijven gebruik maken van onze AT-programma's, die vanaf nu ook onder die naam aan de man gebracht worden", klinkt het. "Daar zitten securitytools bij, overzichtsapplicaties, cloudgebaseerde softwareprogramma's waarmee je ingewikkelde processen kan automatiseren, ... Het doel is de overstap naar 'Instant On'-diensten (de marketingterm waarmee HP de cloud omschrijft, nvdr) te stroomlijnen en te vergemakkelijken."

Eén van de afnemers van HP's application transformation oplossingen is de Vlaamse overheid, die met haar Magda-platform data-uitwisseling tussen verschillende instanties mogelijk maakt. Gegevens worden slechts één keer ingezameld bij burgers, waardoor vermeden wordt dat de 70 Vlaamse agentschappen telkens apart een lijntje naar de KSZ moeten trekken.

"Onze agentschappen moesten op een veilige manier data kunnen delen", aldus ict-manager Luc Chauvin. "Dankzij de AT-programma's van HP hebben we een gestroomlijnd platform kunnen bouwen dat tegelijk de data van onze burgers beschermt. Nu hoeven we bijvoorbeeld geen tijd meer te steken in manuele processen voor het toekennen van uitkeringen."

HP komt met enkele nieuwigheden in zijn 'application transformation'-portfolio. Application transformation (AT)-oplossingen helpen bedrijven met het managen van hun toepassingen, en met het overzetten van hun programma's naar de cloud. "Kan je een applicatie zo maar verhuizen?", legt .Net architect Kurt Wayenberg van HP uit. "En welke toepassingen komen dan in aanmerking? Hoe zet je dingen die nog op een mainframe draaien over naar een .Net- of Java-omgeving?" "Om dat allemaal in kaart te brengen, kunnen bedrijven gebruik maken van onze AT-programma's, die vanaf nu ook onder die naam aan de man gebracht worden", klinkt het. "Daar zitten securitytools bij, overzichtsapplicaties, cloudgebaseerde softwareprogramma's waarmee je ingewikkelde processen kan automatiseren, ... Het doel is de overstap naar 'Instant On'-diensten (de marketingterm waarmee HP de cloud omschrijft, nvdr) te stroomlijnen en te vergemakkelijken." Eén van de afnemers van HP's application transformation oplossingen is de Vlaamse overheid, die met haar Magda-platform data-uitwisseling tussen verschillende instanties mogelijk maakt. Gegevens worden slechts één keer ingezameld bij burgers, waardoor vermeden wordt dat de 70 Vlaamse agentschappen telkens apart een lijntje naar de KSZ moeten trekken. "Onze agentschappen moesten op een veilige manier data kunnen delen", aldus ict-manager Luc Chauvin. "Dankzij de AT-programma's van HP hebben we een gestroomlijnd platform kunnen bouwen dat tegelijk de data van onze burgers beschermt. Nu hoeven we bijvoorbeeld geen tijd meer te steken in manuele processen voor het toekennen van uitkeringen."