Met de onthulling van de HP TouchPad is de eerste WebOS-tablet een feit. De lancering van het toestel ging gepaard met de aankondiging van twee smartphones op het voormalige Palm-besturingssysteem. En in de toekomst lonkt het OS ook naar pc's, zo blijkt.

De TouchPad is een 9.7-inch-tablet van 13 mm dik, 760 gram zwaar, met een scherm van 1024x768 pixels. Het toestel is uitgerust met een 2GHz dual-core Snapdragon-processor, één (dus geen dubbele) camera voor videochat, 16 of 32 GB ingebouwd geheugen, 'Beat by Dre'-speakers en Flash-ondersteuning. Voorlopig ondersteunt de TouchPad enkel wifi-verbindingen, maar er is wel een 3G/4G-versie op komst, aldus HP.

Samen met de tablet zagen overigens twee nieuwe HP-smartphones het levenslicht: een nieuwe, verbeterde versie (derde generatie) van de Palm Pre en een soort 'mini'-Pre, de Veer genaamd.

Opmerkelijk is dat HP zegt zijn besturingssysteem WebOS in de toekomst ook naar de pc zou willen brengen. Daarvoor werd weliswaar nog geen timing aangekondigd. Gezien de omvang van HP op de pc markt zou dat wel één en ander door elkaar kunnen schudden.

Met de onthulling van de HP TouchPad is de eerste WebOS-tablet een feit. De lancering van het toestel ging gepaard met de aankondiging van twee smartphones op het voormalige Palm-besturingssysteem. En in de toekomst lonkt het OS ook naar pc's, zo blijkt. De TouchPad is een 9.7-inch-tablet van 13 mm dik, 760 gram zwaar, met een scherm van 1024x768 pixels. Het toestel is uitgerust met een 2GHz dual-core Snapdragon-processor, één (dus geen dubbele) camera voor videochat, 16 of 32 GB ingebouwd geheugen, 'Beat by Dre'-speakers en Flash-ondersteuning. Voorlopig ondersteunt de TouchPad enkel wifi-verbindingen, maar er is wel een 3G/4G-versie op komst, aldus HP. Samen met de tablet zagen overigens twee nieuwe HP-smartphones het levenslicht: een nieuwe, verbeterde versie (derde generatie) van de Palm Pre en een soort 'mini'-Pre, de Veer genaamd. Opmerkelijk is dat HP zegt zijn besturingssysteem WebOS in de toekomst ook naar de pc zou willen brengen. Daarvoor werd weliswaar nog geen timing aangekondigd. Gezien de omvang van HP op de pc markt zou dat wel één en ander door elkaar kunnen schudden.