Wereldwijd blijft HP de grootste omzet uit servers gevolgd door Dell, IBM, Lenovo en Cisco. Allemaal leggen ze groeicijfers voor met uitzondering van IBM dat zijn X86 server business intussen verkocht aan Lenovo (dat bijgevolg 545 procent is gegroeid).

Volgens Gartner worden er overal meer servers verkocht met uitzondering van Oost-Europa, Japan en Zuid-Amerika. Al merkt de marktanalist op dat dit hoofdzakelijk te wijten is aan schommelingen in de munteenheden.

Als we de grootste servervendor op aantallen filteren, dan is er een andere top vijf. Ook hier vinden we HP, Dell en Lenovo bovenaan terug. Maar wel gevolgd door Huawei en het relatief onbekende Inspur dat net geen honderdduizend servers verkocht en zo op de vijde plaats eindigt.

EMEA

Specifiek voor Emea zijn er volgens Gartner 533 miljoen serverunits verkocht, 1,4 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet komt op 3,0 miljard dollar, een stijging van 3,7 procent.

Gartner wijst er op dat de vervangingscyclus bij bedrijven het financieel verlies door schommelingen met de munteenheden heeft weggewerkt. Al wijst het er wel op dat hethuidige economisch klimaat het moeilijk blijft maken voor het serversegment.

Wereldwijd blijft HP de grootste omzet uit servers gevolgd door Dell, IBM, Lenovo en Cisco. Allemaal leggen ze groeicijfers voor met uitzondering van IBM dat zijn X86 server business intussen verkocht aan Lenovo (dat bijgevolg 545 procent is gegroeid).Volgens Gartner worden er overal meer servers verkocht met uitzondering van Oost-Europa, Japan en Zuid-Amerika. Al merkt de marktanalist op dat dit hoofdzakelijk te wijten is aan schommelingen in de munteenheden.Als we de grootste servervendor op aantallen filteren, dan is er een andere top vijf. Ook hier vinden we HP, Dell en Lenovo bovenaan terug. Maar wel gevolgd door Huawei en het relatief onbekende Inspur dat net geen honderdduizend servers verkocht en zo op de vijde plaats eindigt.EMEASpecifiek voor Emea zijn er volgens Gartner 533 miljoen serverunits verkocht, 1,4 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet komt op 3,0 miljard dollar, een stijging van 3,7 procent.Gartner wijst er op dat de vervangingscyclus bij bedrijven het financieel verlies door schommelingen met de munteenheden heeft weggewerkt. Al wijst het er wel op dat hethuidige economisch klimaat het moeilijk blijft maken voor het serversegment.